Özyeğin, Fiba Sigorta'yı Japonlara sattı

Fiba Sigorta'daki yüzde 93.36 oranındaki payı Sompo Japon Insurance aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sigorta sektörüne yeni bir yabancı oyuncu daha giriyor. Hüsnü Özyeğin'in şirketi Fiba Grubu sigortadan çıktı ve Fiba Sigorta'daki yüzde 93.36 oranındaki hisselerini Sompo Japon Insurance'a sattığını duyurdu.

Fiba Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Grup iştiraklerinden Fiba Sigorta'daki yüzde 93,36 hissesinin satışına ilişkin görüşmeler sonuçlandığı ve 15 Haziran 2010 tarihinde Japon NKSJ Holdings Inc. Iştiraki olan Sompo Japon Insurance Inc. ile hisse alım-satım anlaşması imzalandığı bildirildi.

Söz konusu anlaşma gereği Fiba Sigorta'nın toplam değerinin 485 milyon TL olarak belirlendiği ve öngörülen hisse devrinin, ilgili yasal mercilerden alınması gerekli olan izinlerin tamamlanmasını müteakip yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Fiba Grubu olarak; faaliyete geçtiği 2002 yılından bu yana çalışanları ve bayileri ile birlikte başarılı bir performans gösteren Fiba Sigorta'nın Sompo Japon Insurance Inc şirketinin sigortacılık alanındaki tecrübeleri ile daha da başarılı olacağına inancımız tamdır" denildi.

Verilen bilgiye göre ise bu anlaşma ile NKSJ Grubu yurt dışında yaptığı en büyük tutarda yatırımını Türkiye'de gerçekleştirmiş olacak.

Sektörde 11'inci sırada

TSRŞB'nin Nisan 2010 sonu verilerine göre Fiba Sigorta, hayat dışı toplamda sektör içinde 11.nci sırada yer alıyor. Şirket yılın ilk dört ayında 106.5 milyon TL'lik prim üretimi gerçekleştirirken, sektör pastasından aldığı pay yüzde 2.63 seviyesinde bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir