Özyeğin, kadın girişimcileri bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Goldman Sachs, Goldman Sachs Vakfı ve Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, 2013 yılı ikinci dönem kayıtları için iş dünyasında seslerini daha gür çıkarmak isteyen yeni kadın girişimcileri bekliyor. Küresel finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs tarafından 2008 yılında başlatılan 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, halen 43 ülkede yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. Dünyada 90’ın üzerinde akademik kurum ve sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen program, Türkiye’de ise Özyeğin Üniversitesi ve Goldman Sachs Vakfı işbirliği ile 2009 yılında hayata geçirildi.

Programdan Türkiye’de bugüne kadar toplam 274 kadın girişimci burslu eğitim aldı. Global dünyanın gerektirdiği yönetim becerileri ve bilgi donanımları ile programdan mezun olan kadınların yüzde 83’ü işlerini büyütmeyi başarırken, yüzde 77’si yeni işe alımlar yaparak istihdama önemli katkı sağladı. İlk yılından itibaren büyük ilgi gören program kadın girişimcilere profesyonel bakış açısı ile beraber cesaret ve özgüven de aşılıyor.
Kadın girişimcilerin işlerini büyüterek global pazarda rekabet edebilecek düzeyde yönetim becerisi kazanmalarına destek olan program, 2013 yılında da 130 kadına daha ücretsiz eğitim verecek. Yeni dönem eğitimlerine işini büyütmeyi kendine hedef koyan, en az lise mezunu, işletme lisans veya yüksek lisans eğitimi almamış, daha önce bu tür eğitimlerden maddi koşulları nedeniyle yararlanamamış, en az iki yıllık iş tecrübesine sahip, 3 aya yayılmış 6 haftalık programa katılabilecek durumda olan bütün girişimci kadınlar başvurabilecek.

10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan yararlanmak isteyen kadın girişimciler
www.10000kadin.org web sitesinden başvurularını yapabilecekler. Bugüne kadar binlerce aday arasından büyük titizlikle seçilen 274 kadın girişimcinin yararlandığı proje tamamlandığında, Türkiye’de 400 kadın girişimci eğitim almış olacak.

Programdan mezun olup sertifikasını alan kadın girişimci, en az bir yıl süre ile izleniyor ve işini büyütebilmesi için mentörlük ve koçluk hizmetlerinden yararlanıyor.