Pakistan'da darbe olabilir

Müşerref, Genelkurmay Başkanı Eşfak Pervez Kayani'nin, desteği düşen Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'ye karşı müdahale etmeye zorlanabileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Pakistan'ın eski Devlet ve Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref, ülkesinin yeni darbe tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hindistan Times'ın haberine göre Müşerref, dün akşam Londra'da düzenlenen bir tartışma forumunda yaptığı konuşmada, Genelkurmay Başkanı Eşfak Pervez Kayani'nin, desteği düşen Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'ye karşı müdahale etmeye zorlanabileceğini belirtti.

Kayani, Zerdari ve Başbakan Yusuf Rıza Gilani'nin bu hafta yaptığı kriz toplantısının ışığında, ülkesinde yeni bir komplonun muhtemel olup olmadığına ilişkin bir soruya Müşerref, toplantı fotoğraflarına bakıldığında çok ciddi bir konunun tartışıldığının anlaşıldığını, Kayani'ye baskıların söz konusu olabileceğini ifade etti.

Kayani'yi Genelkurmay Başkanlığına 2007 yılında Müşerref getirmişti.

Londra'da kendi isteğiyle sürgünde yaşayan Müşerref, kendi Genelkurmay Başkanlığının ilk yılında benzer "baskılara" maruz kaldığını ve bu baskıların, dönemin Başbakanı Navaz Şerif'e karşı darbe yapmaya götürdüğünü belirtti.

1999'da kansız bir darbeyle iktidara gelen Müşerref, ülke genelindeki protestolar sonucunda 2008'de görevi bırakmak zorunda kalmıştı.

Müşerref, çözümün orduya yönetimde anayasal bir rol verilmesi olduğu görüşünü de bildirdi.

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı, yeni bir parti kurarak siyasete döneceğini de yineledi. Müşerref'in Tüm Pakistan Müslüman Birliği partisinin kuruluşunu yarın Londra'da ilan etmesi bekleniyor. Pakistan'da bir sonraki genel seçimler 2013'te yapılacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir