Panzerler, İngiltere'yi evine gönderdi

Almanya, Klose, Podolski ve Mueller'in (2) golleriyle İngiltere'yi 4-1'le geçerek ilk çeyrek finalist oldu. İngiltere'nin tek golü 37. dakikada Upson'dan geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- 2010 Dünya Kupası ikinci tur maçında Almanya, İngiltere'yi 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Maça daha derli toplu başlayan ve bunu maçın geneline yayan Almanya, maçın henüz 4. dakikasında Mesut Özil ile gol pozisyonuna girdi. Özil, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa istediği gibi vuramadı ve İngiltere kalecisi James topu kornere çeldi.

Miroslav Klose, İngiltere savunmasındaki hatadan kaynaklanan boşluğu iyi değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Kontrollü oyununa devam eden Almanya, maçın 30. dakikasında gole tekrar yaklaşan taraf oldu. İngiltere savunmasını organize bir atakla geçen Almanya, Klose'nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda farkı ikiye çıkartma şansından faydalanamadı.

Almanya, farkı ikiye çıkartan golü 32. dakikada buldu. Podolski, çaprazdan vurduğu topla takımının ikinci golünü atan isim oldu. 2-0'dan sonra canlanan İngiltere, geliştirdiği ataklarla maça canlılık getirdi.

Her iki takımında kontrolden uzaklaştığı dakikalarda İngiltere, Upson ile farkı bire indiren golü attı.

Tarihi hata

Golden hemen sonra gelişen atakta Lampard'ın şutu üst direğe çarparak gol oldu, ancak Uruguaylı hakem Jorge Larrionda, pozisyona uzak kalan yardımcısının herhangi bir işarette bulunmaması üzerine golü saymadı ve oyunu devam ettirdi.

İkinci yarıya her iki taraf da ilk 45 dakikadaki 11'leriyle çıktı. İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan İngiltere, 52. dakikada beraberlik golüne yaklaştı. Lampard, uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşu doğrudan kaleye gönderdi, top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Beraberlik golü için bastıran İngiltere, Almanya'nın savunmaya ağırlık vermesiyle hücumda daha etkili göründü, ancak kendi savunmasında büyük açıklar verdi.

Maça konsantre olmakta ve organize atak geliştirmekte zorlanan İngiltere, gol için bastırdığı dakikalarda tekrar 2 farkla yenik duruma düştü. Rakip kalede kontrataklar etkili olmaya çalışan Almanya, aradığı fırsatı 67. dakikada buldu ve Mueller durumu 3-1'e getiren golü attı.

İngiltere, bu golden sonra oyundaki dengesini iyice yitirirdi ve Almanya bir diğer hızlı atağında, 70. dakikada tekrar Mueller ile 4. golü buldu.

Maçın geri kalanında Almanya top çevirerek oyunu soğutmaya çalışırken, havlu atmış görünümündeki İngiltere cılız ataklarla rakip kaleye gelmeye çalıştı. Maçta başka gol olmadı ve Almanya, İngiltere'yi 4-1 yenerek çeyrek finale kalan taraf oldu.

Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng, Thomas Mueller (Dk.72 Piotr Trochowski), Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Mesut Özil (Dk.83 Stefan Kiessling), Miroslav Klose (Dk.72 Mario Gomez)

İngiltere: David James, Glen Johnson (Dk.87 Shaun Wright Phillips), Matthew Upson, John Terry, Ashley Cole, James Milner (Dk.64 Joe Cole), Steven Gerrard, Frank Lampard, Gareth Barry, Jermain Defoe (Dk.72 Emile Heskey), Wayne Rooney

Sarı kartlar: Dk. 48 Friedrich (Almanya), Dk.81 Johnson (İngiltere)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir