Papadopulos'un naaşını 'Al Capone' ve kardeşi çaldı

Rum yönetimi eski liderin naaşını "Al Capone" lakaplı, müebbet hapse mahkum Andonis Prokopiu Kitas ve kardeşi Mamas Kitas çalmış

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LEFKOŞA - Rum yönetimi eski lideri Tasos Papadopulos'un naaşının çalınması skandalının altından "Al Capone" lakaplı, müebbet hapse mahkum Andonis Prokopiu Kitas ve kardeşi Mamas Kitas çıktı.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Papadopulos'un naaşının çalınmasıyla ilgili olarak, Mamas Kitas ile sahte pasaport taşıyan Hindistan uyruklu bir kişi dün akşam gözaltına alındı. Halen hapiste bulunan Andonis Prokopiu Kitas'ın ise, Papadopulos'un naaşının çalınmasını planlayan kişi olduğu ve bu davayla ilgili olarak hakkında yeniden tutuklama emri çıkarıldığı belirtildi.
Habere göre, ismi belirtilmeyen Hindistan uyruklu şahıs, Papadopulos'un eski koruması Melis Yoannu'yu arayarak naaşın yerini bildiğini söyledi ve karşılığında 200 bin euro fidye istedi. Fidyenin reddedilmesi üzerine miktarın 100 bin euroya düşürüldüğü, ancak Yoannu'nun bunu da kabul etmediği bildirildi.
Hint uyruklu şahıs, Yoannu'dan, ayrıca Papadopulos'un karısıyla konuşmak istediğini söyledi. Yoannu ise zanlıyı Papadopulos ailesinden Maria Yorgacis ile görüştürdü. Yorgacis, şahsı, naaşın nerede bulunduğunu söylemesi için ikna etti. 
Şahıs, Yorgacis'e, hayatından endişe ettiğini belirterek, yurtdışına kaçmak için mali yardım talebinde bulundu. Daha sonra şahıs, Yorgacis ve eski koruma Yoannu'yla polis olmaması kaydıyla yüz yüze görüşmeyi kabul etti. Bu görüşmenin ardından şahıs, aileyi tekrar arayarak naaşın yerini söyledi.
Deftera'daki bir telefon kulübesinden telefon açtığı tespit edilen ve Rumcayı bozuk bir şiveyle konuşan şahıs, yapılan araştırmalar neticesinde yakalandı.
Çaldıktan sonra tekrar gömmüşler
Yakalanan Hint uyruklu şahıs polise verdiği ifadesinde, Papadopulos'un naaşını, Andonis Prokopiu Kitas'ın talimatıyla, Mamas'la birlikte mezardan çaldıklarını ve ardından Strovolos'taki mezarlığa götürerek gömdüklerini anlattı.
Söz konusu şahıs ifadesinde, yaklaşık bir ay önce, Strovolos Mezarlığı'ndaki mezarı yeniden açtıklarını ve kimsenin bir şey anlamaması için üzerine yeniden toprak serptiklerini kaydetti. Şahsın verdiği bu ifade üzerine Mamas Kitas da tutuklandı.
Tasos Papadopulos'un gömüldüğü mezarda, başka bir cesedin daha gömülü olduğu belirtildi.
Kitas ve Hindistan uyruklu şahsın, bugün tutuklama talebiyle Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesine çıkarılmaları bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir