Park Holding 9 şehit ailesine 100'er bin lira bağışladı

Park Holding tarafından Kazanlı 9 şehidin ailelerine 100'er bin lira bağışta bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ciner Grubuna bağlı Park Holding, Ankara'nın Kazan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine direnirken şehit olan 9 kişinin ailesine 100'er bin lira yardım yaptı.

Kazan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimi sırasında ilçedeki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında uçakların kalkışını engellemeye çalışırken şehit düşen 9 Kazanlının ailelerinin unutulmadığı belirtildi.

Açıklamada, Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in, 9 şehidin ailelerine 100'er bin lira yardımda bulunduğu kaydedildi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Ciner tarafından yapılan yardımın çok anlamlı olduğunu ve kendilerini oldukça duygulandırdığını vurguladı.

Park Holding'in 15 Temmuz'dan bu yana kendilerini hiçbir konuda yalnız bırakmadığını bildiren Ertürk, şunları kaydetti:

"51 bin 800 nüfuslu Kazan, hain darbecilere karşı verdiği mücadelede, sivil halkı ve TBMM'yi vuran F-16'ları engellemek için bir kahramanlık destanı yazmıştır. Devlet, millet, bayrak, ezan ve demokrasileri için gözlerini dahi kırpmadan canlarını ortaya koymuşlardır. 7'sinden 77'sine yaklaşık 8 bin Kazanlı, üs önüne gidip burada tarlalarını, saman balyalarını, traktör lastiklerini yakarak F-16'ları durdurmaya çalışmıştır, üssün elektriğini kesmiştir. Kazan, bu mücadele sırasında 9 şehit, 92 gazi vermiştir."

Ertürk, "Çanakkale ve Kuvayımilliye ruhu yüzyıl sonra Kazan halkının şahsında tüm Türkiye'de yeniden dirilmiştir. Bu kapsamda Ciner Grubunun yardımı, manevi açıdan çok anlamlı ve önemlidir." ifadelerini kullandı.