Parti içinde kavga yok

Önder Sav, yeni Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in, deneyimli, yerel yönetimleri iyi bilen, örgütü yakından tanıyan bir siyasetçi olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, parti içinde kavga olmadığını, dışarıdan varmış gibi gösterildiğini belirterek, "Ufak tefek dışarıdan bakıldığı zaman parti içi sürtüşme, tartışma gibi algılanan şeylerin aile içindeki düzen olduğunu düşünmek durumundayız" dedi.

CHP Mamak İlçe Örgütünün Vedat Dalokay Kokteyl Salonu'nda düzenlediği aşure etkinliğine katılan Sav, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'nin yeni yönetimine ilişkin sorular üzerine Sav, her dönemin kendine göre özellikleri bulunduğunu, yeni dönemin özelliklerine göre yeni bir yönetim belirlendiğini söyledi.

Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in, deneyimli, yerel yönetimleri iyi bilen, örgütü yakından tanıyan bir siyasetçi olduğunu kaydeden Sav, "Hem yerel yöneticileri hem örgüt yöneticilerini tanıyan bir insanın genel sekreterlik görevine getirilmesini önemsiyorum. Hele bunun bir deneyimli hanımefendi arkadaşımız olması, işin önemini biraz daha artırıyor. CHP'de önümüzdeki dönemde artık hep beraber çalışma ve partiyi başarıya ulaştırma, bu siyasal iktidarın sultasından kurtarma günleri yaşayacağız" diye konuştu.

"Kurultayda 'Ben olsam böyle bir liste yapmazdım' demiştiniz" denilmesi üzerine Sav, "Kemal Bey'in dışında hangi siyasi adam olsa o sözü söyler. Her siyasi adamın kendi tarzı, kendine göre bir liste oluşum biçimi vardır. Sayın Baykal da olsa böyle bir liste yapmazdı. 'Böyle bir liste yapmazdı' demek listeye girenleri küçültmek anlamına gelmez. Belki benim yapacağım liste, o listeden daha az albenisi olan bir liste olabilirdi. O bana mahsus bir şey" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir