Partner Tepee'nin özel versiyonu yollarda

Premium Safety Pack versiyonunda Premium Pack 110 hp versiyonu baz alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Peugeot Partner Tepee'nin ilk özel seri versiyonunu pazara sundu.

Partner Tepee'nin sahip olduğu yüksek güvenlik standartlarını ön plana çıkartmak ve tüketicilere segmentinin en güvenli aracını sunabilmek üzere hazırlanan Premium Safety Pack versiyonunda ekipman seviyesi olarak Premium Pack 110 hp versiyonu baz alındı.

Partner Tepee'de standart olarak sunulan dört hava yastığına (sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları) ilave olarak Premium Safety Pack'de, kendi segmentinde başka hiçbir araçta sunulmayan perde hava yastıkları standart donanım olarak sunuluyor. Böylece 6 hava yastığı sayesinde araç içinde hem ön hem de arka koltuklarda oturan yolcular her türlü olası darbeye karşı tam bir koruma altına alındı.

Ayrıca Premium Safety Pack'de ESP, ASR ve Hill-holder'dan oluşan Emniyet Paketi (EP) de standart donanıma eklendi. Yine bu segmentte kendisinden önce hiçbir modelde sunulmayan ESP (Elektronik Denge Programı) Partner Tepee'de lansmanının yapıldığı 2008 Haziran ayından itibaren opsiyon olarak sunuluyordu.

ESP, virajda savrulma ve ani kaçınma manevrası durumunda araç yörüngesinin kararlılığını sağlıyor. ABS ve ASR, tekerleklerin yol tutuş kaybını sadece boyuna yönde algılayabilse de, ESP bunu enine yönde de algılayabiliyor. Sistemin temel yararı, doğrultu değişikliği olan durumlarda (viraj ve kaçınma) tepki gösterebiliyor olması. ASR (Çekiş kontrol sistemi) ABS hız sensörlerini kullanıyor ve doğrudan fren ve motora müdahale ediyor. Hill-holder (Yokuş kalkış desteği) fonksiyonu, yüzde 5'i aşan diklikteki bir yokuşta aracı otomatik olarak iki saniye süreyle yerinde tutuyor ve böylece fren pedalı bırakıldığında aracın kazara geri kaymasını ya da stop etmesini önlüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir