Pazar liderliği için güçlerini birleştirdiler

Güvenlik teknolojileri dağıtıcısı Helyum Bilişim, güvenlik çözümleri sağlayıcısı Trend Micro'nun bölge distribütörü oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Güvenlik çözümleri sağlayıcısı Trend Micro ile güvenlik teknolojileri dağıtıcısı Helyum Bilişim, Türkiye güvenlik teknolojileri pazarında liderlik için güç birliği yaptı.

Akıllı telefonlardan sanal sunuculara dünyanın bireysel ve kurumsal güvenlik çözümleri sunan firması Trend Micro ile Helyum Bilişim, Türkiye'de, Kıbrıs'ta ve Türk Cumhuriyetlerinde güvenlik çözümlerini tüketicilere ulaştırmak amacıyla işbirliği yaptı.

İşbirliğinin duyurulduğu toplantıda, Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe, bilgi teknolojilerinin hayatın her alanına girmesiyle artan sanal tehdit tehlikesinin, bilgi ve teknoloji güvenliği pazarında hızlı bir büyümeye neden olduğunu kaydetti.

Göçe, artık güvenlik çözümleri akıllı telefonlar ve tabletlerde evlerdeki ve iş yerlerindeki bilgisayarlara, ofislerdeki depolama için kullanılan sunuculardan veri merkezlerinde barındırılan ve yüzlerce sanal sunucunun çalıştığı platformlara kadar bilgi teknolojilerinin her alanına hakim konuma geldiğini belirtti.

Helyum Bilişim'in bireysel ve KOBİ pazarında olduğu gibi kurumsal güvenlik teknolojileri pazarında da liderliği hedeflediğini dile getiren Göçe "Geçtiğimiz dönemde Helyum Bilişim'in kurumsal pazarda da büyümesi konusunda bir hedef belirledik. Trend Micro'nun kurumsal pazardaki deneyimi ve Deep Security, Secure Cloud, Smart Protection Network gibi pazar liderliği sağlayan çözümleri ile Helyum Bilişim'in bu hedeflerine ulaşması çok daha hızlı ve kolay olacaktır" dedi.

Göçe, Helyum Bilişim'in 2009 yılını 8,5 milyon lira, 2010 yılını ise 10,5 milyon lira ciro ile kapattıklarını ifade ederek, kendilerinin güvenlik yazılım satan ilk 4 firma arasında bulunduklarını, bu işbirliği ile pazar paylarını yüzde 50'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir