Pazarlama 3.0, şifreleri veriyor

Kitap, pazarlamanın hem yeni kurallarını ve hem de 'olmazsa olmazlarını' okuyucuya aktarıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DÜNYA GAZETESİ yazarlarından pazarlama ve iletişim uzmanı Güventürk Görgülü'yle pazarlama konusunda danışmanlık, mentorlük ve eğitim çalışmaları yapan Nesteren Şencan Görgülü'nün birlikte kaleme aldığı "Pazarlama 3.0" adlı kitap, raflarda yerini aldı.

Pazarlama 3.0, ürünlerin, hizmetlerin birbirinden farksız hale geldiği, kâr oranlarını alabildiğine düştüğü bir çağda nasıl olup da fark yaratan bir ürün ortaya çıkartılabileceği ve bunun yalnız  bir defa değil, sürekli olarak nasıl yapılabileceği sorularının yanıtını arıyor. Son on yılda pazarlama dünyasında tartışılan temel konuları ve teknolojinin getirdiği değişim dinamiklerini ele alan Pazarlama 3.0, yeni çağda pazarlamanın şirketlerde nasıl ele alınması, anlaşılması ve uygulanması gerektiğini ortaya koyuyor.

Önümüzdeki 20 yıla damgasını vuracak yeni pazarlama anlayışının şifrelerini çözen Pazarlama 3.0, iş dünyasının geldiği bu yeni aşamada başarılı olmak için sahip olunması gereken, en temel bakış açısını ve işin 'olmazsa olmaz' kurallarını da okuyucuya aktarıyor.

Şirketlere yönelik uygulamalar

Giriş bölümünde Pazarlama 3.0 aşamasının ne anlama geldiğini ve bu anlayışın temellerini ortaya koyan kitap, üç bölümden oluşuyor. İlk bölüm gerilla pazarlamadan nöromarketinge, Mor İnek'ten Mavi Okyanus'a son on yılda pazarlama alanında dikkat çeken stratejik yaklaşımların bir derlemesi niteliğinde. İkinci bölümde ise strateji belirleme, müşteri ilişkileri ve yenilikçilik gibi başlıklar altında şirketlere yönelik uygulamalar ele alınıyor. Kitabın üçüncü bölümünde teknolojik değişimin pazarlama olgusunu nasıl değiştirdiği üzerinde durulduktan sonra, sonuç bölümünde yeni çağın pazarlama anlayışı üzerine bir stratejik çerçeve çiziliyor.

Pazarlama 3.0 yalnızca pazarlama profesyonellerinin değil, yöneticilerin ve patronların, özellikle de KOBİ patronlarının okuması gereken bir kitap. Günümüzde pazarlama dünyasını şekillendiren önemli fikirlerin yanında, çok sayıda şirkette gözlemlenmiş bire bir uygulamalardan çıkan sonuçları da okuyucuyla paylaşarak, yöneticiler için yeni bir yol açıyor. Kitapla ilgili ayrıntılı bilgi www.pazarlama30.com adresinden alınabiliyor.

Pazarlama 3.0, akıcı üslubu ve renkli anlatımıyla, pazarlama konusunda kara kara düşünenler, pazarlamayı karmaşık ve sıkıcı bulanlar, hatta 'pazarlama benim işim değil' diyenler için dahi bir başucu kitabı olmaya aday.