Pegasus, Üsküp'e ilk tarifeli seferini yaptı

TAV Havacılık'ın işlettiği Üsküp Alexandar (Büyük İskender) Havalimanında, Türkiye ile Makedonya arasında "Hava Ulaştırma Anlaşması" imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÜSKÜP - Pegasus Havayolları, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla İzmir-Üsküp seferlerine başladı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanından bugün havalanan 180 kişilik "İpek" adlı uçak, 1 saat 5 dakikalık yolculuğun ardından Üsküp'e ulaştı.

TAV Havacılık'ın işlettiği Üsküp Alexandar (Büyük İskender) Havalimanında, Türkiye ile Makedonya arasında "Hava Ulaştırma Anlaşması" imzalandı.

Üsküp'e düzenlenen ilk sefere, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve eşi Berrin Kıraç, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Alı Sabancı, Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Rıfat Sait, Hamza Dağ, Aydın Şengül, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve iş adamları katıldı.

Uçakta yolcuları tek tek dolaşıp, "iyi yolculuklar" dileyen Bakan Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 12 Haziran seçimleri öncesi Balkan derneklerini ziyaretinde, Balkan şehirlerine uçuşlar düzenlenmesi taleplerini dinlediğini, seçimden sonra da harekete geçtiklerini söyledi.

Yıldırım, Sofya'dan sonra Üsküp seferlerinin başladığını, İzmir'den yeni kentlere doğrudan uçuşların da başlayacağını kaydetti.

Uçağın Alexandar Havalimanına inmesinin ardından düzenlenen törende de "Hava Ulaştırma Anlaşması" imzalandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir