Pentagon: Suriye ordusunu vurmadık

Pentagon Sözcüsü Davis, IŞİD’le mücadele kapsamında oluşturulan koalisyon güçlerince Deyru’z Zor'daki Suriye ordusuna ait bir kampın bombalandığı ve askerlerin öldürüldüğü iddialarını reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Deyru'z Zor vilayetinde Suriye ordusunun askeri kampını vurduğuna dair iddiaları yalanladı.

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, bakanlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, IŞİD’le mücadele kapsamında oluşturulan koalisyon güçlerince Deyru’z Zor'daki Suriye ordusuna ait bir kampın bombalandığı ve askerlerin öldürüldüğü iddialarını reddetti.

Davis, “Deyru'z Zor’da dün dört hava saldırısı düzenlediğimizi söyleyebilirim. Tüm bu saldırılar petrol kuyularına yönelikti. Bu saldırılar, Suriye ordusuna dönük saldırının gerçekleştirildiği söylenen yere 55 kilometre uzaklıktaydı” dedi.

Koalisyon uçaklarının dün herhangi bir araç veya personeli hedef almadığını, saldırı yapılan alanların yakınlarında da Suriyeli askerlerin bulunduğuna dair belirtinin olmadığını kaydeden Davis, “Esed rejimini veya Suriye ordusunu hedef almak için herhangi bir nedenimiz yok” ifadesini kullandı.