Pepee yurt dışına açılmaya hazırlanıyor

Pepee'nin yanı sıra bir diğer çizgi kahramanları Leliko, Rusya'da yayınlanmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK TOPRAK

ESKİŞEHİR - 'İlk Milli Çizgi Film Kahramanı' unvanına sahip Pepee'yi hayata geçiren Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu'nun kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, hayata geçirdikleri çizgi filmleri yurt dışındaki çocuklara izlettirmek için kolları sıvadı.

Pepee'nin yanı sıra bir diğer çizgi kahramanları Leliko'nun Rusya'da yayınlanmaya başladığını anlatan Bilgiç, "Okul öncesi yaş grubunun kendini ifade edebilmesine yardımcı olan ve çeşitli fiziksel aktivitelerle de bunu destekleyen Leliko, Rusya'da hızlı bir çıkış yakaladı. Yayınlanmaya başladığı gün You Tube'da 10 binin üzerinde izlenen Leliko'yu Pepee ve diğerleri izleyecek" dedi. Düşyeri'ni 7 yıl önce türlü zorluklarla hayata geçirdikleri anlatan Bilgiç, "3 kişi çıktığımız yolda 6 yılda 88 kişilik bir Düşyeri olduk. Kaşıkla tünel kazarak bugünlere geldik. Bugün Pepee'nin yanı sıra Leliko, RGG Ayas ve PİSİ çizgi filmlerini çocuklarla buluşturuyoruz" diye konuştu. Eskişehir ve İstanbul'da ciddi yatırım yaptıklarını anlatan Bilgiç, çizgi film canlandırmalarını Anadolu Üniversitesi Tekno Parkı'nda gerçekleştirdiklerini, diğer ekiplerin de İstanbul'da faaliyet gösterdiğini söyledi.

Gıdadan giyime binlerce lisanslı ürün

Seyircinin yoğun talebiyle oyuncaktan ev tekstiline kadar 30'u aşkın üreticiyle binlerce çeşit lisanslı ürün oluşturduklarını ifade eden Bilgiç, "Kendi çocuğumuza kullandırtmayacağımız hiçbir ürünün üretimine onay vermiyoruz" dedi. Oyuncağın en gözde ürün grubu olduğunu kaydeden Bilgiç, "Yayıncılık ve gıda ürünlerinde de atılımdayız. Pepee'nin Leliko'nun RGG Ayas'ın kitaplarının yanı sıra Leliko, RGG Ayas dergisi, haftalık Pepee gazetesi, Pepee ve Pisi dergileriyle geniş bir kitaplık oluşturduk" diye konuştu.

'Planet Çocuk TV ile güçlerimizi birleştirdik'

Yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan Planet Çocuk'ta başında Genel Yayın Yönetmenliği yapmaya başladığını aktaran Ayşe Şule Bilgiç, "Planet Çocuk'a güçlü içerik bize de yayın gücü yüksek bir kanal gerekiyordu. 2015 itibariyle güçlerimizi birleştirdik" dedi. Kanalın gün birincilikleri almaya başladığını belirten Bilgiç, "Planet Çocuk TV'yi 2015 Planet Çocuk Yılı ilan ettik. Planet Çocuk'ta Pepee, Leliko, RGG Ayas ve Pisi gibi yapımlarımızın dışında Scooby Doo ve Mia ve Ben gibi dış yapımlar da var. İlerde de yeni yerli programlar olacak" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir