Perakende yüzde 33 büyüyecek

Sektörün 2014'e kadar yüzde 33 büyüyüp, 250 milyar dolarlık piyasa hacmine ulaşması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Türkiye'de perakende sektörünün geçen yıl, 187 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirterek, 2014 yılında bu rakamın 250 milyar dolar olmasının hedeflendiğini bildirdi.

Özerkan, yaptığı açıklamada, Metro Toptancı Marketlerinin, Türkiye'de faaliyete geçen ilk yabancı perakende şirketi olduğunu belirterek, yıllar içerisinde artan rekabet şartlarında çeşitli yollar izleyerek tüketicilere en uygun şartları sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Perakende sektörünün Türkiye'nin en büyük sektörlerinden birisi olduğunu ifade eden Özerkan, sektörün 2010 yılı sonunda 187 milyar dolarlık bir hacme kavuştuğunu, gelecek yıllarda daha da büyümesinin beklendiğini vurguladı.

2011 ve 2012 yıllarında istikrarın sürmesi durumunda sektörün daha da hızlı bir şekilde gelişeceğini ifade eden Özerkan, ''Sektörün 187 milyar dolar olan hacminin 2014 yılına kadar yüzde 33 civarında büyümesi, böylelikle 250 milyar dolar seviyelerini bulması hedefleniyor'' dedi.

2010 cirosu 1 milyar euro

Metro market olarak kendilerinin 2010 yılında tüm dünyada 31 milyar euro ciro elde ettiklerini bildiren Özerkan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde ise bu rakam 1 milyar euro civarına tekabül etti. Geçen yıl 4 mağaza açmıştık, 2011 yılı sonuna kadar açacağımız 6 mağazanın yanı sıra 2012 yılında da agresif büyümemize yeni mağazalarla devam edeceğiz. Bu da bizim sektördeki yerimizi daha belirgin hale getirecek."

Sektörde liderin 96 milyar dolarlık hacimle gıda ürünleri olduğunu anlatan Özerkan, gıda sektörünü 26.5 milyar dolarla ev eşyası, 24.3 milyar dolarla tekstil, 7.3 milyar dolarla teknoloji perakende pazarının takip ettiğini kaydetti.

20'inci mağaza Mersin'e

Özerkan, Mersin'de Temmuz ayının sonunda hizmete sokmayı planladıkları mağazanın Türkiye genelindeki 20. mağazaları olacağını vurgulayarak, Mersin'de 250 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Mersin'in ticaret hacmi hareketli olan bir liman şehri olduğunun altını çizen Özerkan, şunları kaydetti:

''Mersin, ülkemizin gelişmekte olan ilk 10 ili içerisinde. Hizmet vereceğimiz illerdeki ticari yapı bizim için çok önemli. Yani bölgede esnaf, restoran, otel ve işletmelerin faaliyet oranları yatırım için aradığımız başlıca etkenler. Mersin, Türkiye'nin yükselen yıldızı, burada 20. mağazamızı açacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir