Petkim, 256 kişiye daha iş kapısı oldu

Şirket, 'İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Programı'nı başarıyla tamamlayan 256 kişiyi istihdam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİAĞA - Petkim, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Programı"nı başarıyla tamamlayan 256 kişiyi istihdam etti.

Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, yeni çalışanların iş başı yapması nedeniyle Petkim Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, "İstihdam Garantili İş Gücü Yetiştirme Programı"nın ilk ikisinde, 440 mavi yakalı personeli kadrolarına dahil ettiklerini belirtti.

Socar & Turcas Grubu'nun 2015 ve 2023 yılları için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmada, yüksek nitelikli iş gücüne büyük ihtiyaç duyduklarını dile getiren Öztürk, yapılan çalışmanın, devlet-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu vurguladı.

"2015'e kadar 300 milyon dolar yatırım yapacağız"

Socar & Turcas Grup Şirketleri Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz ise Petkim'in 2015 yılına kadar 300 milyon dolar tutarında yatırım yapacağını, Socar & Turcas Grubu'nun ise Petkim sahasında 4 milyar dolar tutarında rafineri yatırımını 2015 yılına kadar tamamlayacağını söyledi.

Yavuz, "Bugün yıllık 530 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Planladığımız yatırımlarla birlikte Petkim Yarımadası'nda 2023 yılında 5 milyar dolar ihracat yapacağız. Bugün ailemize dahil olan çalışanlarımız, aynı zamanda bu büyük başarı öyküsünün tanıkları da olacaklar" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir