Petkim iskele kapasitelerini artırıyor

PETKİM, mevcut iskele ve rıhtım kapasitelerini artırmak için çalışmalara başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ALİAĞA - İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Petrokimya Holding A.Ş (PETKİM), mevcut iskele ve rıhtım kapasitelerini artırmak için çalışmalara başladı.

PETKİM İskele ve Rıhtımının kapasitelerini artırma projesinin ÇED toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Çevre ve Orman Bakanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım Müdürlüğü ve DSİ'den yetkililerin katılımıyla yapıldı.

PRD Çevre Yatırımları Planlama ve İnşaat şirketi tarafından yapılan proje sunumunda, PETKİM'in mevcut Kuru Ürün Rıhtımına konteyner gemilerinin, mevcut "İskele 5"e de petrokimya ürünü akaryakıt tankerlerinin rahatlıkla yanaşabilmesi için iskele boylarının uzatılmasının, liman baseni ve konteyner iskelesinin korunması amacıyla da mevcut mendirek yapısının büyütülmesinin ve 2 yeni akaryakıt iskelesi ve yeni dökme yük iskelesi yapılmasının planlandığı bildirildi.

PETKİM Proje Müdürlüğü İnşaat Projeleri Lideri Ömer Bodur ise iskele ve rıhtım kapasiteleri artırım projesinin iki aşamalı olduğunu belirtti.

Bodur, "Projelerin maliyeti toplam 420 milyon dolar. İlk etapta 2014-2015 yılına kadar 250 milyon dolarlık bir harcama ile ilk etabı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2022 yılına kadar da 170 milyon dolar harcanarak 2. etabı hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu projenin maliyeti içerisinde, 80 milyon dolar da ekipman için harcama yapılacak. PETKİM olarak kurmayı düşündüğümüz yeni rafineri için de yine bu proje içerisinde yeni akaryakıt iskeleleri yapılacak"  dedi.