Petrol Ofisi İMKB'den çıkacak

OVM'nin PO hissesi olanlara yapacağı çağrı 7.01 lira üzerinden gerçekleşecek. Petrol Ofisi İMKB kotundan çıkan ilk şirket oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Petrol Ofisi (PO) halka açık olan yüzde 3.02 oranındaki hissesinin borsa kotundan çıkarılması için İMKB'ye başvuracağını ve SPK'ya yapılacak çağrı başvuru işleminin 7.01 lira fiyat üzerinden gerçekleşeceğini açıkladı.

Şirket İMKB kotundan çıkacağını açıklayan ilk şirket oldu. SPK, geçen sene ağustos ayında yüzde 95'ten fazlasını elinde bulunduran hakim ortakların borsa kotundan çıkabileceğini açıklamıştı. İMKB'de halka açıklık oranı yüzde 5'in altında 13 şirket daha bulunuyor.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, İMKB ve SPK'ya başvuruların 23 Mart'ta yapılacağı belirtildi. PO hisseleri dün yüzde 2.72 kayıpla 9.30 liradan kapandı.

Açıklamada, kottan çıkma kararının, halka açık hisselerin şirket sermayesinin çok küçük bir oranına tekabül etmesi ve bu hisse oranının düzgün ve likit bir piyasa için yetersiz olması nedeniyle alındığı ifade edildi.

Avusturya merkezli petrol ve gaz şirketi OMV'nin tamamına sahip olduğu OMV Enerji, Petrol Ofisi hisselerinin yüzde 54.14'ünü alarak OMV grubunun bu şirketteki payını yüzde 95.72'ye yükseltmesinin ardından, diğer hisseler için de çağrıda bulunmuştu.

Çağrı sonucunda PO'daki yeni ortaklık yapısına göre, OMV Enerji'nin şirketteki payı çağrı öncesindeki yüzde 54.14'ten yüzde 55.40'a çıkmıştı. OMV Aktiengesellschaft'ın payı yüzde 41.58 seviyesini korurken, şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 4.28'den yüzde 3.02'ye gerilemişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir