Petroldeki artış Total'ın karına yaradı

Fransız petrol şirketinin net karı yüzde 32 oranında arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransız petrol şirketi Total, net karını geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 32 oranında artırarak 10,3 milyar euroya yükseltti.

Şirket yetkililerince yapılan açıklamaya göre, Total'in gelirleri geçen yıl 2009'a göre yüzde 251 oranında artarak 159,27 milyar euroya ulaştı.

Total'in gelir ve karının artmasında küresel ekonomik toparlanma ve petrol fiyatlarındaki artış etkili oldu. ABD ham petrolünün ortalama varil fiyatı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında artarak 79,44 dolar seviyelerinde işlem gördü.

Şirketin net karı geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında azalarak 2,03 milyar euroya geriledi.

Total'in satışları ise geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artarak 40,16 milyon euroya çıktı.

Şirketin üretimi de geçen yılın son çeyreğinde 2009'un aynı çeyreğine göre yüzde 0,4 artarak 2,39 milyon varile yükseldi.

Geçen yıl 18 milyar euro değerinde yatırım yapan Total, bu yıl yatırım tutarını 20 milyar euroya yükseltmeyi hedefliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir