Peugeot Citroen 6 bin kişiyi işten çıkaracak

Peugeot Citroen, 800 milyon euro tasarruf sağlamak amacıyla 2012'de 6 bin kişiyi işten çıkaracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransız otomotiv şirketi Peugeot Citroen, Avrupa'da 6 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Peugeot Citroen, Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketinin sonuçlarının ve artan ham madde fiyatlarının bu yıl kazançları üzerinde olumsuz etkisi olacağını, 800 milyon euro tasarruf etmek için 2012 yılında 6 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

Açıklamada, işten çıkarılması planlanan 6 bin kişiden bininin imalat bölümünden, geri kalanların ise satış, pazarlama, araştırma ve geliştirme bölümlerinden olacağı belirtildi.

Şirketin, geçen yıl üçüncü çeyrekte 9,47 milyar euro seviyesindeki gelirlerinin bu yıl aynı çeyrekte yüzde 1,6 azalarak 9,31 milyar euro olduğu belirtildi.

Japonya'da Mart ayında meydana gelen deprem, tsunami ve nükleer felaketin yanı sıra rakip firmaların rekabeti yüzünden satış fiyatlarındaki yüksek baskının gelirlerdeki düşüşe yol açtığını bildiren şirket, Japonya'daki felaketin kazançlarına olumsuz etkisinin 300 milyon euro ve artan çelik fiyatları ile ham madde fiyatlarının olumsuz etkisinin 700 milyon euro olacağını tahmin ediyor.

Peugeot Citroen, şirketin "otomotiv bölümünün rekabet edebilirliği ve karlılığını" düzeltmeyi amaçladığını, grubun stratejisinin daha küresel hale gelmek olduğunu bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir