Philsa ekolojik tarımı destekliyor

Şirket, üretim sonrasında ortaya çıkan tütün tozları, arıtma ve çimlerden oluşan 260 tonluk atığın geri dönüşümünü sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Philip Morris-Sabancı (Philsa), üretim atıklarından organik gübre oluşumunu sağlayarak sürdürülebilir ve ekolojik tarıma destek oluyor.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, atık yönetimi çalışmaları ile geri dönüşümde yüzde 96,3 değerine ulaşan Philsa, üretim sonrasında ortaya çıkan tütün tozları, arıtma ve çimlerden oluşan 260 tonluk atığın geri dönüşümünü sağlıyor.

Kompost olarak adlandırılan yöntem sayesinde elde edilen gübreler, toprak verimliliğini artırma, toprak yapısını ve niteliğini iyileştirme özelliğiyle biliniyor.

Philsa Torbalı Fabrikası'nda 2005'ten bu yana sürdürülen enerji tüketimini azaltma faaliyetleri sayesinde atmosfere salınan karbondioksit miktarı 1 milyon 660 bin kilogram azaltıldı.

Buna ek olarak, fabrikada üretim süreçleri sonunda ortaya çıkan tütün tozu atıkları, evsel atıklar ve arıtma tesisinden çıkan çamurlardan oluşan 260 ton atık, çiftlik gübresi ile birlikte tabi tutuldukları fermentasyon işlemi sonucunda toprak düzenleyici malzemeye çevrildi.

Lisanslı tesislerde üretimi gerçekleştirilen bu malzeme tarım ve bahçecilikte toprak düzenleme maddesi olarak kullanılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir