Piccolini'nin pazar hedefi 50 milyon dolar

Barilla Gıda, yeni makarna markası Piccolini ile makarna pazarından 5 yılda 50 milyon dolarlık pay hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Barilla içeriğinde yüzde 25 taze sebze püresi bulunan yeni makarna markası Piccolini ile 5 yılda 50 milyon dolarlık pazar hedefliyor.

Barilla Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'dan sorumlu Bölge Direktörü Güneş Karababa, yeni ürünlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İtalya'da 1877 yılında kurulan ve 1965 yılında dünyanın en büyük ve modern fabrikasını 1.500 dönüm alan üzerinde faaliyete geçiren Barilla'nın 1994 yılında Türkiye'de de üretilmeye başlandığını, firmanın 2003 yılında tüm hisselerini aldığı Filiz Gıda'nın adını 2008'de Barilla Gıda olarak değiştirdiğini anlattı.

Karababa, 150 milyon dolar ciroya ve 420 çalışana sahip Barilla Türkiye'nin, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin idari merkezi halinde olduğu ve 34 ülkeden sorumlu olduğunu belirtti. Bu ülkeler için İtalya'dan yapılan tedariklerin yakın zamanda Türkiye'den gerçekleştirileceğini kaydeden Karababa, bunun Türkiye'nin ihracatına da olumlu katkıda bulunacağının altını çizdi.

Barilla'nın Piccolini markasıyla yüzde 25 sebze püresi içeren makarnayı piyasaya sunduğunu, bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Karababa, hedeflerinin makarna pazarını yeni markalarıyla daha da büyütmek olduğunu kaydetti. Karababa, Piccolini ile 5 yıl içinde 50 milyon dolarlık bir pazar yaratmayı öngördüklerini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir