Pierre Cardin lisansını artık Aydınlı verecek

Aydınlı Grup, Pierre Cardin markasının global lisans temsilciliğini yürütme hakkını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 18 yıldır Pierre Cardin'in yedi ülkede ana lisansörlüğünü yürüten Aydınlı Grup, imzalanan anlaşmayla markanın global lisans temsilciliğini yürütme hakkına sahip oldu.

Aydınlı Grup, dünyaca ünlü moda markası Pierre Cardin global lisans temsilciliğini yürütme hakkına sahip oldu. Aydınlı bundan böyle dünyanın her yerinde Pierre Cardin lisansı verebilecek.

Basın toplantısında Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, Mösyö Pierre Cardin'in kendilerine dinamizmi ifade ettiğini, kendileri için Pierre Cardin'in dünyada marka olma noktasında çok önemli bir ikon olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 1993 yılından beri Pierre Cardin markasını temsil ettiklerini, bu temsilciliğin Türkiye ile birlikte yedi ülkede devam ettiğini anlatan Kavurmacı, Aydınlı Grup olarak ortaya koydukları bu yıla ilişkin 400 milyon liralık ciro hedefinin yüzde 35'inin Pierre Cardin markasına ait olduğunu söyledi.

Kavurmacı, bundan böyle dünyanın her yerinde Pierre Cardin lisansı vereceklerini belirterek, "Örneğin X ülkesindeki bir firma, Y ürün grubu için lisans almak istediğinde bizimle görüşebilecek. Mösyö Pierre Cardin'in onayına sunmak üzere her türlü coğrafyada lisansörlük görüşmesi yapabileceğiz. Bu, dünyada bir ilk. Aydınlı dışında Pierre Cardin lisansı verme yetkisine sahip başka bir grup yok" dedi.

Pierre Cardin kalitesini kırtasiyeden mobilyaya, halıdan ev tekstiline, ayakkabıdan eşarba 18 yıldır 30'a yakın iş kolunda tüketicilerle buluşturduklarını söyleyen Kavurmacı, şimdi de alt lisansörlerini ürün gruplarına özel konsept mağazalara taşıdıklarını, lisansörlere "Pierre Cardin Shoes and Bags", "Pierre Cardin Socks and Underwear", "Pierre Cardin Wedding and Evening" ve "Pierre Cardin Mobilia" grupları altında topladıklarını anlattı.

Kavurmacı, şimdiden 19 mağaza açtıklarını, 2020 yılına kadar 100 konsept mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, mağaza başına 250 bin dolarla toplam 25 milyon dolarlık bir yatırımın söz konusu olacağını bildirdi.

Sıra dekorasyon ve züccaciyede

Kavurmacı, "Şimdi de kadın hazır giyim, aydınlatma ve dekorasyon ürünleri, zücaciye, mücevherat, çikolata, düğün davet organizasyonu, kozmetik ve parfümeri, seramik, vitrifiye, armatür, bisiklet ürün gruplarında Pierre Cardin lisansı vermeyi planlıyoruz. Ayrıca Pierre Cardin tarafından iç dekorasyonu yapılmış olan yat, otomobil, uçak gibi butik tasarımsal çalışmaları da yapmak istiyoruz. Bu konuda herhangi bir sınırımız yok. Aydınlı olarak amacımız bu aileyi genişletmek, konusunda uzman firmaları tek çatı altında buluşturup markalı mağazacılığa yeni yatırımlar yapılmasının ve katma değerli ürüne geçişin önünü açmak" diye konuştu.

Dünyada Pierre Cardin'in lisans operasyonunun İtalya ile Fransa'da bulunan iki ayrı ofisten idare edildiğini, bu iki organizasyonun dışında dünyada herhangi bir ürün grubunda markayı lisanslama ile ilgili herhangi bir yetkinin bugüne kadar verilmediğini dile getiren Kavurmacı, kendilerinin bir yıl önce bu konuda görüşmelere başladıklarını, lisanslamadaki başarılarının Pierre Cardin'in de ilgisini çektiğini anlattı.

Kavurmacı, bir yıl önce başladıkları bu görüşmelerin geçen ay neticelendiğini bildirerek, Pierre Cardin'le bu yaptıkları anlaşma ile iki tane global ofisin dışında tek yetkili firma olduklarını, başka dünyada kendi konumlarına yükselen başka bir lisansörün olmadığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir