”Pitbull toplamıyoruz”

Eroğlu, kimsenin evinden pitbull köpeğinin toplanmasının söz konusu olmadığını, dışarıda tasmasız dolaşan köpeklerin alınarak kısırlaştırıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, pitbul köpeklerine getirilen yasakla ilgili olarak “Biz pitbul toplamıyoruz” dedi. Eroğlu, kimsenin evinden pitbull köpeğinin toplanmasının söz konusu olmadığını, dışarıda tasmasız dolaşan köpeklerin alınarak kısırlaştırıldığını söyledi.

Bakan Eroğlu, İstanbul'da düzenlenen ve 20'ye yakın petrol şirketinin katıldığı, "Tanker ile Petrol Taşımacılığın Marmara - Boğazlar Açısından Çevresel Riskleri ve Bu risklerin Önlenmesi" başlıklı toplantı sonrasında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Eroğlu, sokaktan pitbul köpeği toplanmasına ilişkin bir soruya "Biz pitbul köpeği toplamıyoruz. TBMM Dilekçe Komisyonuna, bu konuda şikâyetler yağdı. Bir çocuk pitbul köpeğinden kaçarken kafasını taşa çarptı ve öldü. Bu tür durumları engellemek için gerektiğinde kısırlaştırılmasını ve ilgili veterinerliklere gönderilmesini, kaydının tutulmasını istedik" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir