Piyale Madra karikatürleriyle “Uydurukça’ya son!”

Plaza çalışanları arasında yaygın olan, Türkçe-İngilizce sözcüklerin karışık kullanıldığı uydurma dile karşı başlatılan “Uydurukça’ya Son!” kampanyası, Piyale Madra karikatürleriyle can buluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşları bünyesinde başlatılan “Uydurukça’ya Son!” kampanyası, karikatür dünyasının önemli isimlerinden Piyale Madra’nın çizgileriyle yeni bir boyut kazandı. Madra’nın kampanya için hazırladığı karikatürler, Eczacıbaşı Topluluğu’nun tüm sosyal medya hesaplarında paylaşılacak. 

Özellikle plaza çalışanları arasında yaygın olan ve Türkçe-İngilizce sözcüklerin karışık kullanıldığı uydurma dile karşı başlatılan “Uydurukça’ya Son!” kampanyası, Eczacıbaşı Topluluğu dışında da büyük ilgi ve destek gördü. Başlangıçta 20 olan uydurukça kelime sayısı, Topluluk içinden ve dışından gelen önerilerle 100’e ulaşırken, kampanyanın bilinirliği de hızla artmaya başladı.
 
Yıllardır dildeki bozulmayı üzülerek izlediğini belirten Piyale Madra, “Kendimizi en iyi şekilde ifade edebilmek, konuşmalarımızı seçtiğimiz kelimelerle renklendirmek için Türkçe’de 170.000'den fazla kelime var. Ama maalesef bizler ortalama 400 kelime ile kendimizi sınırlamış durumdayız. Ayrıca Türkçe karşılıkları varken yabancı kelimeler kullanıldığını ve hatta uydurulmuş kelimelerle konuşulduğunu görmek üzücü” dedi. 
 
Türkçe’nin doğru kullanımı için çaba gösterilmesinden ve kampanya için destek istenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Piyale Madra, “Umarım karikatürlerimin bu mücadeleye bir katkısı olur” diye konuştu. 

Piyale Madra’nın “Uydurukça’ya Son!” kampanyası için çizdiği karikatürler, Eczacıbaşı Topluluğu’nun tüm iç iletişim mecralarının yanı sıra web sitesi ve sosyal medya sayfalarında da paylaşılacak. 
 
Öte yandan, kampanya kapsamında Eczacıbaşı Topluluğu çalışanları arasında gönüllü olarak gerçekleştirilen “her uydurukça kullanımında bağış kutusuna 5 TL atılması” uygulaması sayesinde toplanan bağış ile alınan Türkçe yazım kılavuzu ve sözlükler, Eczacıbaşı Gönüllüleri tarafından 250 okula ulaştırılıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir