Piyasa beklentimiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

İçeride genel olumsuz algılar devam ediyor. Bu sabah ABD dolarının küresel piyasalarda değer kaybetmesinin bir sonucu olarak USDTRY kurunun bir miktar sakin seyir içerisinde olduğunu görüyoruz ancak halen psikolojik seviye olan 3 seviyesinin üzerinde olduğunu hatırlatmakta fayda var. ABD future endeksleri pozitif bölgede bulunurken, Asya piyasaları Çin’den gelen zayıf dış ticaret ve Japonya’dan gelen zayıf büyüme verileri sonrasında negatif bölgede bulunuyor. Çin Şangay endeksi tehlikeli 3000 desteğine yakın bir noktada kapanış gerçekleştirdi. Global risklerin devam ettiğini söylemekte fayda var. BIST endeksinde bugün dünkü düşüşün ardından yatay bir açılış olsa bile günün geri kalanında zayıf seyirler devam edebilir. Endeksin 72800 seviyesini geçmesi durumunda bir miktar güçlenme oluşabilir. Ancak 70000-68600 bölgesine gerileme riski halen devam etmekte. Bugün gelecek Takvim etkisinden arındırılmış Temmuz ayı sanayi üretim endeksinde %3.7 artış yönünde beklentiler bulunurken, mevcut piyasa algılaması durumunda verinin piyasalar üzerinde ne derece etkili olacağını söylemek güç. Verinin iyi gelmesi ve piyasanın tepki göstermesi durumunda satış fırsatı olarak değerlendirmek doğru olabilir. 

BİST 100 Endeksi Teknik Analizi

Endekste teknik olarak aşağı eğim devam ediyor. 71250 desteğini ara destek olarak izlerken, 70000 seviyesine geri çekilme riskinin sürdüğünü belirtmekte fayda var. Önümüzdeki günlerde 70000 seviyesine gerilemesi durumunda bu noktalardan tepki gelmesi beklenebilir. Genel görünümün zayıf olduğunu sürekli belirtiyoruz. Satış baskısı devam edebilir. Sınırlı hisse önerimizi koruyoruz. 

Destekler: 71250-70000-68600
Dirençler: 72800-73800-75200-76600

BİST 30 Endeksi Teknik Analizi ve VİOP Strateji

BIST 30 endeksi 88500 desteğinin altında bir kapanış gerçekleştirdi. Endeksin 88500 seviyesi üzerine yeniden yükselmekte başarısız kalması durumunda 85500 seviyesine doğru geri çekilme devam edebilir. Buna karşın 88500 seviyesinin üzerinde kapanış sağlaması durumunda ise sınırlı da olsa tepkiler görebiliriz. Ancak genel algı aşağı yönü işaret ediyor. VIOP endeks kontratında kısa pozisyonlar korunmaya devam edebilir. Endeksin 88500 seviyesinin altına kaldığının netleşmesi durumunda ilave kısa pozisyonlar denenebilir. Uzun pozisyonlar riskli olmaya devam ediyor. 

Destekler: 85500-84300-83800
Dirençler: 88500-89300-91800

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.