Piyasa, popülist vaatleri dikkate almıyor

Başbakan Erdoğan, DTM'de yapılan Dış Ticaret Müşavirler Toplantısı'na katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Muhalefet partilerinin bir kısmının siyaset tarihinin en popülist vaatleriyle ortaya çıktığını belirten Erdoğan, "Neyse ki bu vaatler para piyasalarında dikkate alınmıyor'' dedi.

Dış Ticaret Müsteşarlığında (DTM) yapılan Dış Ticaret Müşavirler Toplantısı'na katılan Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bir 2023 vizyonu ile farklı bir konuma oturtmak istediklerini belirti. "Bazı hedefler koyduk, bu hedefleri açıkladık ve şu anda hedeflerimize ulaşmak için de yapacaklarımızı, takvimimizi süreç içinde ortaya koyuyoruz" diyen Erdoğan, 12 yılda Türkiye ekonomisini 3 kat daha büyütüp, 2 trilyon dolar milli gelire ulaşmayı hedeflediklerini anlattı. Kişi başına milli geliri 2,5 kat artırıp, 25 bin dolara yükselteceklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda, seçimlerin hemen öncesinde, muhalefet partilerinin bir kısmı, siyaset tarihimizin belki de en popülist söylemleriyle, en olmayacak vaatleriyle ortaya çıkmış durumdalar. Neyse ki bu vaatler, bu söylemler para piyasalarında dikkate alınmıyor. Geçmişte bu tür bir söylem olduğu zaman para piyasalarında zelzeleler depremler meydana gelirdi ama şu anda bunu kimse kaale almıyor. Dikkate alınmış olsa, muhalefet ciddiye alınmış olsa, sadece söylemler bile faizleri çok yüksek seviyelere taşıyabilirdi ki dediğim gibi bunları ciddiye alınmıyorlar" şeklinde konuştu.

Kimsenin giremediği ülkelere Türk iş adamları giriyor

Dış ticaretin yanı sıra Türk iş adamlarının da çok başarılı olduğunu ve takdiri fazlasıyla hak eden bir performans sergilediklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bugün İstanbul'dan, Londra'dan, Frankfurt'tan kalkan ve uzak ülkelere giden hemen her uçağın içinde, elinde valiziyle ürün örnekleriyle, sunumlarıyla bir Türk iş adamına rastlamak mümkün. Kimsenin gitmediği, girmediği, giremediği ülkelere Türk iş adamları rahatça giriyor, son derece sıcak bir atmosferde iş görüşmeleri yapıyor" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir