Piyasalara Noel molası

Noel tatili nedeniyle yurtdışı piyasalar kapalı, düşük hacimli seyir bekleniyor. Dolar/TL'de görünüm yatay.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Noel ve yeni yıl tatilleri nedeniyle yatırımcıların yeni pozisyon açma isteğinin azalması paralelinde piyasada hacimlerin de azalmasıyla kur ve faizde bugün dar bantta hacimsiz seyir bekleniyor. Yurtdışında bugün birçok piyasa Noel tatili nedeniyle kapalı olacak.

TCMB'nin Aralık ayı PPK toplantısında beklentilerin aksine kısa vadeli faizleri değiştirmemesi ardından sert yükselen dolar/TL, gelişmekte olan piyasalarda görülen olumlu hava paralelinde düşük hacimli piyasada kademeli olarak gevşiyor.

Öte yandan analistler gelişmekte olan piyasalara yönelik iştahın azalması halinde TCMB'nin beklentileri karşılamayan faiz kararının ardından TL'nin en kötü etkilenecek para birimlerinden biri olacağına dikkat çekiyor. 

Dün kapanışta 2.92 seviyesinde yer alan dolar/TL, bu sabah 2.9150/2.9185 seviyesinde yer alıyor.
 
Tahvil-bono piyasasında ise 12 Mart 2025 itfalı 10 yıllık gösterge tahvil dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.77, valörde son işlemde yüzde 10.80 seviyesindeydi.

Öte yandan 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanış ortalama yüzde 11.05 seviyesinden gerçekleşti.