Piyasalarda görünüm 'olumlu'

Ermeni tasarısının kabul edilmesi piyasada olumsuz bir etki yaratmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa dünkü satış ağırlıklı görünümünü geride bırakarak güne yükselişle başladı. İMKB açılışını 161 puan artışla 51.602 puandan gerçekleştirdi.

Ermeni tasarısının kabul edilmesi piyasada olumsuz bir etki yaratmadı. Dün ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen Ermeni tasarının, Genel Kurul'dan geçemeyeceği düşünülüyor.

Piyasalarda iyimser hava korunurken, bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı yakından takip edilecek.

En yüksek 51.735 puanı test eden İMKB-100, saat 10:20 itibariyle 51.616 (+175) puanda yer alıyor. Şu ana kadar 307 milyon TL'lik işlem hacmi oluştu.

Dolarda ise işlemler 1.54-.155 TL bandında devam ediyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5460/1.5480 TL düzeyinde. Dün günü yüzde 9.15 seviyesinden kapatan gösterge faiz bugün de aynı seviyede.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir