Piyasalarda hacimsiz ve kararsız seyir etkili

İlk seansta daralan işlem hacmi ile yatay seyir izleyen İMKB, 108 puan artışla 59.528 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Euro Bölgesi borç sorunu küresel piyasanın ana gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Ekim ayı raporunda; aşağı yönlü risklerin yoğunlaştığına bir kez daha vurgu yaptı. ECB, "kamu kesimi katılımı bankaların sermayelendirilmesinde daha büyük adımlar atılması ihtiyacını tetikleyebilir" açıklamasında bulundu.    

Yurtiçinde ise gözler bugün Orta Vadeli Program'daydı. Babacan Orta Vadeli Programı (OVP) bu sabah düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. 2011 yılı büyüme hedefinin yüzde 7.5 olarak revize eden Babacan, 2012 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyüyeceğini açıkladı. OVP'ye göre 2012 yılı bütçesi 350 milyar 898 milyon TL olacak.

Bu arada Hükümet Orta Vadeli Programı öncesinde ÖTV sürprizi yaptı. Tütün ve tütün ürünlerinde, alkollü içecekler ile motorlu taşıtlarda özel tüketim vergisi oranlarında artışa gidildi. Bakan Şimşek, ÖTV'den kasaya 5.5 milyar lira gireceğini açıkladı. Vergi gelirlerinin 771 milyon TL'sinin alkollü içeceklerden elde edileceğini belirten Bakan Şimşek, tütün ve tütün ürünlerinden elde edilecek gelirlerin 2 milyar 753 milyon TL olduğunu belirtti.

Güne 63 puan düşüşle 59.356 puan seviyesinden başlayan İMKB, yurtdışındaki pozitif görünüm ve OVP'de piyasalar açısından sürpriz sayılabilecek bir unsur olmamasıyla artıya geçti. 59.881 puana kadar çıkan endeks, ECB raporu sonrası yurtdışının eksiye geçmesiyle, hafif geri çekildi.

Borsada ilk seans 108 puan artışla 59.528 puandan tamamlanırken, işlem hacmi 863.5 milyon lira ile sınırlı kaldı.

Öte yandan dünkü olağanüstü genel kurulda kar payı dağıtımı onaylanmayan Turkcell, ilk seansta dalgalı görüntü sergiledi. Şirket hisseleri sabah özel durum açıklamasının KAP'a teknik nedenden dolayı duyurulamaması nedeniyle işleme kapatılmasının ardından saat 10:25'te ilk işlemlerde yüzde 1.4 kayıpla tekrar işleme açıldı. Günün ilk seansında 8.40 - 8.76 fiyat aralığında işlem gören Turkcell, ilk seansı dünkü kapanış fiyatı olan 8.60'tan tamamladı.

Dolar 1.83'ün üzerinde

Euro/Dolar paritesindeki yükselişe bağlı olarak dün 1.83'ün altına inen Dolar/TL'de ise işlemler 1.83 bölgesinde geçiyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.8320/1.8350 TL düzeyinde. Euro 2.5180 liradan işlem görüyor. Bu arada Merkez Bankası bugün döviz satış ihalesi düzenlemeyeceğini duyurdu.

Tahvil-bono cephesinde ise gösterge faiz güne alıcılı seyirle başlamış durumda. Yüzde 8.25 bileşik seviyesine kadar gerileyen gösterge faiz, günün ilk yarısı itibariyle yüzde 8.28 seviyesinde yer aldı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir