Piyasalarda Suriye kaygısı

Dolar/TL tarihi zirve olan 2.0372'ye kadar yükselirken, borsada yüzde 3.5 kayıp söz konusu...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Suriye ve Fed'in tahvil alımına yönelik endişeler, MB Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları ve buna bağlı tarihi seviyelere yükselen kur etkisiyle Ekim 2012'den beri en düşük seviyesinde seyreden BIST-100 endeksi, Suriye'ye birkaç gün içinde müdahale olabileceği haberleri sonrası kayıplarını yüzde 3.5'e taşıdı.

Suriye Ulusal Koalisyonu ile İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılan kaynaklar, Batılı güçlerin Suriye'ye müdahalenin birkaç gün içerisinde gerçekleşebileceğini Suriye
muhalefetine ilettiklerini söylediler.

İlk seansta yüzde 3 düşüşün ardından bir miktar toparlanarak seansı yüzde 2.41 kayıpla tamamlayan endeks, saat 15:31 itibarıyla yüzde 3.5 düşüşle 66,368 puanda seyrediyor. Bu seviye, endeksin Ekim 2012'den beri gördüğü en düşük seviye.

Dolar/TL yeni zirveyi gördü

Merkez Bankası'nın TL'deki sert kayıplara karşın faiz artışı ile politika tepkisi gösterilmeyeceğini ifade etmesi ve Suriye'ye kısa sürede müdahale olasılığının arttığı endişeleriyle TL yeni tarihi zirvesinde.

Güne 2 TL seviyesinin hemen üzerinde başlayan dolar, tarihi zirve olan 2.0372'ye kadar yükselirken, sepet bazında TL ise yeni tarihi zirvesi olan 2.3763'ü test etti.

Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Suriye endişeleri satış için bahane oldu. TCMB'nin adımlarına ilişkin endişeler devam ediyor. Bugün açılacak döviz satım ihalesi miktarının güncellenip güncellenmediği izlenecek. Yukarı revizyon olmazsa satış baskısı artabilir" dedi.

Altın 3 ayın zirvesinde

Spot altının ons fiyatı 1,418 dolar ile yaklaşık 12 haftanın en yüksek düzeyine yükseldi. ABD'de varlık alımının ne zaman azaltılacağına ilişkin belirsizlik ve Ortadoğu’da artan tansiyon altına olan ilgisi artıyor. Yatırımcının 'güvenli liman' tercihi ile Spot altının ons fiyatı 1,418 dolar ile yaklaşık 12 haftanın en yüksek düzeyine yükseldi.

Yurtiçinde 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 91,75 lira,Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 618,00 lira seviyesinde.