PKK üç ilde saldırdı!

Terör örgütü PKK tarafından 3 ilde dün akşam saatlerinde saldırılar düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PKK terör örgütü mensupları akşam saatlerinde Van, Hakkari ve Şırnak'ta saldırılar düzenledi. Saldırılarda 2 asker yaralandı.

Askeri araca mayınlı tuzak

Van'ın Gürpınar İlçesi Güzelsu Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcı askeri aracın geçişinden kısa süre sonra patlatıldı. Saldırıda, can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Gürpınar İlçesi'nin Güzelsu Mahallesi'nde daha önceden yola döşenen patlayıcı, gece askeri aracın geçişinden metreler sonrasında PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, yolda hasar oluştu. PKK'lıların yakalanması için de bölgede operasyon başlatıldı

Çukurca'da Kaymakamlık ve askeriyeye saldırı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Kaymakamlık, İlçe Jandarma ve Komando Tabur Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri PKK'lıların saldırısına anında karşılık verilirken, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı belirtildi.

Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'daki saldırı dün saat 21.00 sıralarında yaşandı. PKK'lılar, Kaymakamlık binasına rekatatarlı, ilçe Jandarma ve Kamando Tabur Komutanlığı'na ise uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıya nöbetteki güvenlik güçleri de anında karşılık verdi. Can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, saldırının ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Bu arada, ilçedeki silah sesler yaklaşık yarım saat sürdü.

Şırnak'ta üs bölgesine saldırı: 2 asker yaralı

Şırnak'ta askeri birliğe uzun namlulu silah ve roketatarla saldıran teröristlerle çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı.

Şırnak-Uludere yolundaki Milli Taburunun güvenliğini sağlayan üs bölgesine teröristlerce uzun namlulu silah, keskin nişancı tüfeği kanas ve roketatarlı saldırı sonrası çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı

Alınan bilgiye göre, Şırnak-Uludere yolundaki Milli Taburunun güvenliğini sağlayan Tahtakayalıkları üs bölgesine teröristlerce uzun namlulu silah, keskin nişancı tüfeği kanas ve roketatarla saldırı yapıldı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı.

Yaralılar Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alınırken, bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.