PKK'lı bombacıya suçüstü

İstanbul'da bombalı eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla yakalanan bir kişi tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in talimatları doğrultusunda İstanbul'da bombalı eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla yakalanan bir kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in son dönemde güvenlik güçlerince yapılan operasyonlardan dolayı örgütün içine düştüğü zor durumdan kurtularak moral kazanması amacıyla metropollerde riski az ve kamuoyunda ses getirici eylemler yapılması talimatını verildiği, bu çerçevede İstanbul'da ''Yurtsever Demokratik Gençlik (YGD)'' üyesi M.E'de patlayıcı madde bulunduğu ve sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu duyumunu aldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışma başlatan jandarma, M.E'nin 7 Ocak 2012 tarihinde kendisinde bulunan patlayıcı maddeleri kullanacağı ya da patlayıcının el değiştirebileceğini tespit etti.
Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte 7 Ocak'ta M.E'nin bulunduğu belirlenen Çekmeköy Cumhuriyet Caddesi'ndeki adres ve çevresinde önlem alan jandarma ekipleri, şüpheliyi elinde beyaz bir poşet ile bir alışveriş merkezi önünde eylem hazırlığı içerisindeyken suçüstü yakaladı.
Patlayıcı bulundu 
M.E'nin üzerinde yapılan aramada, 1 adet içecek kutusu (teneke) içerisinde kullanıma hazır vaziyette bulunan parça tesirli el yapımı patlayıcı madde, 1 adet içecek kutusu (teneke) içerisinde patlayıcı olduğu değerlendirilen kimyasal karışımlı toz madde, 1 adet patlayıcı maddenin ateşlenmesinde kullanılan 16 santimetre uzunluğunda saniyeli fitil, 1 adet cep telefonu, 1 çift muayene eldiveni, 1 adet siyah renk kar maskesi, 1 adet cüzdan, 1 adet çakı ve 1 adet siyah renkli şemsiye ele geçirildi.
M.E'nin üzerinde ele geçirilen yaklaşık 250 gram ağırlığında el yapımı patlayıcı maddenin parça tesirini arttırmak amacıyla bilye ve çivilerle güçlendirildiği tespit edildi.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen M.E, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Bu konularda ilginizi çekebilir