PKK'nın 1 Eylül'e kadar süre verdiği doğru mu?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "PKK'nın hükümetinize 1 Eylül'e kadar süre verdiği doğru mu?" diye sordu.

Tarhan, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Le Figaro gazetesinin bir haberinde "Türkiye'deki Kürt isyancıları, Türk Hükümetinin Kürt sorunun çözümü amacıyla somut önlemleri alması için 1 Eylül'e kadar süre verdiklerini ilan ettiler" iddiasına yer verdiğini söyledi.
Tarhan, söz konusu gazetede, "Abdullah Öcalan ile yapılan müzakerelerin çerçevesinde Kürt isyancıları Mart ayında bir ateşkes ilan etmiş ve Mayıs ayında Türk topraklarından geri çekilmeye başlamışlardı. Bunun karşılığında hükümetten Türkiye'deki Kürt azınlığı lehindeki jestler talep ediyorlar" görüşüne yer verildiğini belirterek şöyle dedi:
"Böyle bir mutabakat imzalandığına dair kamuoyunda oluşan kuşkuların giderilmesi için hükümetiniz ne gibi açıklamalarda bulunacaktır?
Le Figaro dergisinin iddia ettiği gibi PKK'nın hükümetinize 1 Eylül'e kadar süre verdiği doğru mudur?
Türkiye'deki Kürt azınlığın lehinde jestler talep edildiği iddiası ne kadar gerçekçidir?
Yapılan mutabakat karşılığı Türkiye sınırlarından bugüne kadar Kuzey Irak'a geçen PKK militanının sayıları kaçtır? Ne kadarı Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmektedir?"