Polat Alemdar, 'Kültür ve Turizm Ateşesi' oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


LEFKOŞA - "Kurtlar Vadisi" dizisinin "Polat Alemdar" karakteriyle bilinen oyuncu Necati Şaşmaz, KKTC'nin "fahri kültür ve turizm ataşesi" oldu.
Başbakan İrsen Küçük, Necati Şaşmaz ile beraberindeki heyeti Başbakanlıkta kabul etti. Görüşmede Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de hazır bulundu.
Bakanlar Kurulu'nun bir süre önce, KKTC'nin tanıtım faaliyetleri kapsamında aldığı kararla, fahri ataşe olan Şaşmaz'a Türkçe ve İngilizce hazırlanan fahri ataşelik belgeleri, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel tarafından verildi.
Necati Şaşmaz, görüşmede fahri turizm ve kültür ataşesi görevine layık görülmesinden dolayı teşekkür etti. KKTC'yi tanıtıcı faaliyetlerin yurt dışında gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak ve turizme yönelik çalışmalarına bugün itibarıyla başlayacağını belirten Şaşmaz, "Üstelendiğim bu önemli görevi en iyi şekilde yerine getireceğimi huzurlarınızda belirtmek isterim" dedi.
KKTC'ye yardım için elinden geleni yapmak istediğini ifade eden Şaşmaz, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş zamanında da dizilerinin Kıbrıs'a ilgisinin bilindiğini aktardı.
Rauf Denktaş'ın Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığını anımsatan Şaşmaz, "Elimizden geldiğince yavru vatanımızın bütün dünyaya tanıtımını nasıl sağlayabiliriz, nasıl bir turizm ülkesi haline getirebiliriz çabasındaydık. Dizimizde de bu yüzden birkaç kez zikredildi. Sayın Denktaş'la bu oldu" diye konuştu.
Şaşmaz, bundan sonra alacağı görevlerle hem Kıbrıs, hem Türkiye'ye faydalı olmaya çalışacağını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir