Polatlı'ya 300 milyon dolarlık cam fabrikası

Trakya Cam'ın 300 milyon dolar yatırımla Polatlı'ya kuracağı düz cam fabrikası 2013'de üretime geçecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

POLATLI - Trakya Cam Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yenigün, Ankara'nın Polatlı ilçesinde inşaatı 2012'de başlayacak tesisin 2013'de üretime geçmesinin planlandığını bildirdi.

Trakya Cam Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yenigün, Temel Camlar Üretim Başkan Yardımcısı Selçuk Demirkıran, İç Anadolu Bölge Satış Yöneticisi Mustafa Tanık, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Muzaffer Sevinçel ile birlikte 300 milyon dolar yatırım bedelli ve yıllık 590 bin ton üretim kapasiteli olacak cam fabrikasının Polatlı OSB'deki yerinde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Trakya Cam Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yenigün, 2007 yılında Trakya Cam Sanayinin Polatlı'da yatırım yapma kararı aldığını ekonomik kriz nedeniyle ertelenen yatırımın genişletilerek 2012'de inşaatına başlanacağını kaydetti.

Yenigün, "Planlanan yatırım ekonomik nedenlerle ötelenmişti. Trakya Cam Sanayi Yönetim Kurulu bu yatırımın başlatılması için karar aldı. Toplam 590 bin ton üretim kapasitesine ulaşacak iki tane büyük düz cam, float hattı yatırımı içeren yatırımın başlatılması için düğmeye basıldı. Çok yakında inşaat çalışmaları başlayacak. Gelecek yıl Ocak veya Şubat ayında inşaat çalışmalarının başlamasını hedefliyoruz. 2013 yılının Nisan ya da Mayıs ayında ticari üretimin başlamasını planladık" dedi.

Düz cam fabrikasının toplam maliyetinin yaklaşık 300 milyon dolar olduğunu 2,5 yıl içerisinde yatırımın tamamlanacağını bildiren Yenigün, burada 270 kişi istihdam edeceklerini bildirdi.

Yenigün, "Lojistik olarak da nakliye giderlerini minimize edebilecek coğrafi bir yapılanmamız var. Bildiğiniz gibi Mersin'deyiz, Trakya'dayız, Bursa'dayız şimdi de İç Anadolu'nun, Orta Anadolu'nun göbeğine geliyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin her tarafındaki müşterilerimize malı ulaştıracak noktadayız. Şirketimiz şu anda Türkiye'de ürettiği malın yüzde 30'unu ihraç ediyor. Doğu Avrupa, Avrupa, Ukrayna, Rusya, Ortadoğu'da önemli düz cam tedarikçilerinden biriyiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir