Polis dolandırıcılığı tiyatroyla anlatacak

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi tiyatro okulu öğrencileri, vatandaşları, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı "Melek Abla Uyarıyor, Lütfen Dikkat" tiyatro oyunuyla uyaracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ  - Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi tiyatro okulu öğrencileri, "Melek Abla Uyarıyor, Lütfen Dikkat" tiyatro oyunuyla vatandaşları, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı uyaracak.

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de sahne aldığı oyunun galası, Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Burada gazetecilere açıklama yapan Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, emek sarf etmeden gelir elde etmek isteyen kişilerin toplumda var olduğunu anlatarak, bunların, insanları dolandırmak için farklı yöntemler kullandığını söyledi.
Bu tür olaylara karşı vatandaşları bilinçlendirmek adına Asayiş Şube Müdürlüğünün bir tiyatro oyunu hazırladığını dile getiren Çelik, "Emek hırsızları, insanların alın terini çalıyorlar. Bu alın terini çalanlara karşı vatandaşlarımız inşallah daha uyanık olurlar. Gerçekleştirilen tiyatro oyununu, toplumla polisin iş birliği anlamında algılıyorum" şeklinde konuştu.
Asayiş Şube Müdürü Uğur Eldemir de vatandaşların en fazla karşı karşıya kaldığı dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarını belirleyerek çalışmalarına başladıklarını ifade etti.
Bu suçların nasıl meydana geldiğini göstererek, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmeyi hedeflediklerini anlatan Eldemir, "Melek Abla Uyarıyor, Lütfen Dikkat" oyununu, farklı mekanlarda gösterime sunarak vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.