Polis katillerinin sırtını sıvazlıyor

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Demokrasi düşmanları, darbe tertipçileri bu partinin içinde toplanmıştır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı polis katillerinin sırtını sıvazlamaktır. Başörtüsü düşmanları, maneviyat düşmanları hep bu partinin içinde toplanmıştır. Demokrasi düşmanları, darbe tertipçileri bu partinin içinde toplanmıştır" dedi.
 
Terörle masaya oturmadık
 
Başbakan Erdoğan, terörle masaya oturmadıklarını ve müzakere etmediklerini ifade ederek, "Bizim terör karşısında taviz verdiğimizi iddia edenlere sesleniyorum: Hangi tavizi verdiğimizi, hangi geri adımı attığımızı açıklamayan müfteridir, namerttir" dedi.
 
Konuşmasında, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetinin Karadeniz ziyaretindeki olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, "CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde yer alıyorlar. Beğenirsin, beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri... Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Bunların genlerinde bu tür toplantılara saygı yoktur, saygısızlık vardır" şeklinde konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, 13 yıl önce yola çıkarken, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını söylediklerini belirterek, "Biz Kürt milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Laz, Türk ve Arap milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Hepsini ayaklarımızın altına alıyoruz. Çünkü değerler silsilesi içerisinde böyle ırki, kavmiyete dayanan milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır" ifadelerini kullandı. 
 
 
Batık bankaların millete maliyeti 231 milyar lira
 
2001 yılındaki bankacılık krizinin Türkiye'ye maliyetinin 111 milyar lira olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Hazine'nin bileşik faizi ile hesaplarsak, batık bankaların millete maliyeti 231 milyar liraya ulaşmıştır. Bizden önceki hükümetler tarafından bize yüklenen bu ağır yükü tıkır tıkır ödedik" diye konuştu.