Polis korumasındaki kadın sayısı 11 bini geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, yurt genelinde 11 bin 478 kadına polis koruması verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurt genelinde şiddete uğradığı gerekçesiyle polis korumasına alınan kadınların sayısı 11 bin 478'e ulaştı. Polis korumasına alınan kadınların yaşadığı yer sıralamasında Adana birinci, İzmir ikinci, Kayseri üçüncü oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kayıtlarına göre, mülki amir ve hakimin yanı sıra gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda kolluk kuvvetlerince de verilebilen koruyucu tedbir kararları kapsamında, nisan sonu itibarıyla yurt genelinde 11 bin 478 kadına polis koruması sağlandı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, 80 bin 370 önleyici tedbir kararı alındı.

En fazla polis korumasının verildiği kent, 2 bin 978 kadın ile Adana oldu. Bu kenti bin 697 kadın ile İzmir, bin 351 kadınla Kayseri, bin 145 kadınla Konya, 507 kadınla Antalya ve 482 kadınla Zonguldak izledi.

İstanbul'da 265 kadına koruma verilirken Ankara'da bu sayı 229 oldu. Bilecik, Bolu, Kars, Kastamonu ve Siirt'te ise müracaat olmamasından dolayı polis koruması verilen kadın bulunmuyor.
Polis korumasındaki kadın sayısının en az olduğu iller ise Niğde, Karabük, Erzincan, Düzce, Diyarbakır, Burdur, Bingöl, Çorum ve Adıyaman oldu. Bu illerde birer kadın, polis koruması altına alındı.

Önleyici tedbir kararı

Kanun kapsamında, şiddet uygulayanlara evden uzaklaştırma, şiddet gören kişilere yaklaştırmama, bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurma gibi önleyici tedbirler de uygulandı.
Yurt genelinde 80 bin 370 önleyici tedbir kararı verilirken, en fazla karar İstanbul'daki kadınlar için alındı. 15 bin 777 kararın alındığı kenti, 9 bin 761 kararla Ankara, 9 bin 18 kararla İzmir, 4 bin 341 kararla Antalya ve 3 bin 267 kararla Mersin izledi.
Üç önleyici tedbir kararının verildiği Bingöl, listenin en son sırasında bulunurken onu 5 kararın alındığı Bayburt, 9 kararın alındığı Siirt izledi.