Polis otosuna silahlı saldırı

Erzincan'da devriye görevi yapan polis otosuna yapılan saldırı sonucu bir polis memuru yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZİNCAN - Erzincan'ın Tercan ilçesinde devriye görevi yapan polis otosuna yapılan ve bir polis memurunun kolundan yaralandığı saldırıyı, PKK/Kongra-Gel terör örgütü mensubu bir grubun gerçekleştirdiği, teröristlerin, kimliklerini soran polise uzun namlulu silahla ateş ettiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bir kişinin il merkezine nasıl gideceğini vatandaşlara sorduğu ve Tercan ilçe merkezinde şüpheli hareketler sergilediği ihbarını alan polis ekiplerinin, söz konusu kişiye kimlik sordukları sırada, bu kişi tarafından ekiplere uzun namlulu silahla ateş ettiği belirtildi.

Açıklamada, çatışmanın ardından yapılan araştırmada, saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK/Kongra-Gel terör örgütü mensubu en az 3 kişi olduğu, ilçeye gıda maddesi temin etmeye geldikleri ve çıkan çatışma sonucu teröristlerden birisinin ağır yaralandığının tespit edildiği kaydedildi.

Diğer yandan, çıkan çatışmada, kolundan yaralanan polis memuru Muhammed Nuri Yazıcı'nın Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir