Polise saldırı: 1 şehit

Aşiyan Mezarlığı'nda çıkan çatışmada yaralanan 2 polis memurundan 1'i şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sarıyer'de çıkan silahlı çatışmada 1 polis memuru yaralandı, 1 polis şehit oldu. Bir şüpheliyse yaralı olarak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Aşiyan Mezarlığı'nda bıçaklı bir kişinin olduğu yönündeki ihbar üzerine Yunuslar olarak bilinen motorize polis timleri bölgeye gönderildi.

Polisin silahını aldığı iddia edilen şüpheli, ateş etmeye başladı. Olayda, Turgay Yılmaz şehit oldu, Mehmet Birlik'te yaralandı.

Şüphelinin de polis ekipleri tarafından yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi.  Saldırganın adının Barış Doğan olduğu açıklandı. Doğan, taşeron bir şirkete bağlı temizlik elemanı olarak çalıştığı belirtildi.

Asayiş Şube Müdürü Mahir Çakallı, çatışmada Doğan'ın başından ve iki ayağından vurulduğunu söyledi.

Bir vatandaşın, mezarlıkta elindeki bıçakla çevreye saldıran bir kişi olduğunu ihbar etmesi üzerine polis memuru Turgay Yılmaz'ın olay yerine gittiğini dile getiren Çakallı, önce Yılmaz'ı bıçaklayan saldırganın daha sonra da silahını aldığı polis memuruna ateş ederek şehit ettiğini anlattı.

Polis memuru Mehmet Birlik'in de saldırgana ateş açtığını belirten Çakallı, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine takviye olarak gittiklerini söyledi.

Çakallı, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan saldırganın anne ve babasının da zihinsel rahatsızlıkları bulunduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ergüder: Terör saldırısı değil

İstanbul Emniyet Müdür Vekili Tufan Ergüder, saldırganın kimlik bilgilerine ilişkin araştırmaların devam ettiğini belirterek, "Şu an için herhangi bir terör saldırısı olmadığı kanaatindeyiz" dedi.

Şehit olan ve yaralanan polis memurlarının kimliklerini şu anda açıklayamayacaklarını belirten Ergüder, bu bilgileri önce kendi içlerinde bazı yerlerle ve polis memurlarının aileleriyle paylaşmaları gerektiğini söyledi.

Tedavi altında bulunan yaralı polis memurunun durumunun ağır olmadığını ifade eden Ergüder, saldırganın durumunun ise ağır olduğunu kaydetti.

Ergüder, bir başka soruyu yanıtlarken "Saldırgan önce bıçakla saldırıyor. Bıçakla bir yaralama da var galiba. Olay yeri inceleme çalışmalarını sürdürüyor. Daha sonra öldürücü yerlerinden 2 mermi alıyor ve bu şekilde şehit oluyor arkadaşımız" dedi.

Bir gazetecinin "İkinci bir kişi var mı?" sorusu üzerine Ergüder, "İkinci bir şahıs yok. Tek şahıs" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir