Polise taş atanlara hapis cezası

Diyarbakır'daki gösteride polise taş atan 3 sanıktan 2'si hapis cezasına çarptırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da geçen yıl gerçekleştirilen izinsiz gösteride polise taş attıkları gerekçesiyle yargılanan 3 sanıktan biri 10 yıl, diğer ikisi ise 11'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, tutuklu sanıklar F.A, T.Y ve F. G. hazır bulundu.

Sanıklar yaptıkları son savunmalarında, suçlamayı kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti. Sanıklardan F.A ayrıca mahkemeye, askerlik görevini yaparken birliğince kendisine verilen taktir belgesini de sundu.

Savcı, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların geçen yıl Nevruz etkinlikleri sırasında Siirt, Van, Hakkari ve Yüksekova'da meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla terör örgütü PKK'nın çağrısı ve talimatı üzerine gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldıklarını belirtti.

Basın açıklamasının ardından terör örgütü ve elebaşı lehine sloganların atıldığı kaydedilen mütalaada, sanıklarında içerisinde bulunduğu grubun polise taşlı saldırı eyleminde bulunduğu bildirildi.

Mahkeme kararı

Sanık avukatları, iddia makamının mütalaasına katılmadıklarını belirtti. Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından, sanıklardan T.Y ve F.G'yi TCK'nın "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 11'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanık F.A ise TCK'nın "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.