Polislerden Palavra Kadavra

Polislerin rol aldığı "Palavra Kadavra" adlı tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sivas'ta polisler tiyatro topluluğu oluşturdu

 

 

 

SİVAS (AA) - 08.05.2013 - Sivas Emniyet Müdürlüğünün değişik birimlerinde görev yapan polisler, tiyatro topluluğu oluşturdu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyarlanıp sahneye konulan ve polislerin rol aldığı "Palavra Kadavra" adlı tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi.

Senaryo düzenlemesini ve yönetmenliğini polis memuru Gökhan Özder'in yaptığı oyunda Terörle Mücadele, Trafik, Koruma, Polisevi ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinde görev yapan 12 polis memuru rol alıyor. Oyun, polis memuru ve okumak için gittiği kentte kandırılarak terör örgütünün tuzağına düşen terörist kardeşinin hayatını anlatıyor.

Tiyatroyu izleyen ve oyuncuları kutlayan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, polisin asli görevinin yanı sıra başarılı bir oyunla halka ve öğrencilere önemli mesajlar verdiğini belirtti. Polislerin kurduğu tiyatro topluluğunun profesyonel bir oyun sergilediğini kaydeden Kemelek, "Oyunun konusu şüphesiz hepimizi yakından ilgilendiriyor. Okumak için memleketlerinden ayrılan öğrencilerimizi terör, uyuşturucu gibi birçok tehlike bekliyor. Öğrencilerimiz dikkatli olmalı ve bu suç örgütlerinin ağlarına düşmemelidir" dedi.

Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ise terörle mücadele faaliyetleri kapsamında gençlerin ve halkın bilgilendirilmesi için polislerce hazırlanan oyununun sahnelendiğini ifade etti.

Yönetmen Özder de yaklaşık 3 ay önce tiyatroya ilgisi olan polis arkadaşlarıyla 12 kişilik tiyatro ekibi oluşturduklarını söyledi. Oyunun ana temasının kardeşlik olduğunu vurgulayan Özder, "İnsanların bilinçlendirilmesi amacıyla komedi ve dramla ülkenin gerçeklerini anlattık" diye konuştu.

Özder, oyunu ilçelerde de sahnelediklerini de belirtti.

Oyunu il protokolü, emniyet mensupları ve aileleri izledi.