Polisten yılbaşı sepeti:10 bin şişe, 200 bin paket

Yılbaşı öncesi piyasaya sürüleceği belirlenen 10 bin şişe sahte içki, 200 bin paket kaçak sigara ve 23 ton çay ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN - Mersin'de, yılbaşı öncesi piyasaya sürüleceği belirlenen 10 bin şişe sahte içki, 200 bin paket kaçak sigara ve 23 ton çay ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, bir kamyonda 10 bin şişe sahte içki ile çok sayıda bandrol bulundu.
 
Yılbaşından önce yurt içinde piyasaya sürüleceği öğrenilen içkilerin içerisinde insan sağlığını tehlikeye atacak maddelerin bulunduğu tespit edildi.
Ayrıca, Şırnak plakalı bir tırı D-400 karayolu Mersin girişinde durduran ekipler, tırın çeşitli bölümlerine saklanmış 50 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Bulgaristan'dan Türkiye'ye sokulduğu belirlenen sigaralarla birlikte, bir haftadır sürdürülen çalışmalarda toplam 200 bin paket kaçak sigaranın yakalandığı belirtildi.
 
Polis ekiplerinin yaptığı başka bir operasyonda ise bir depoda 23 ton kaçak çay bulundu. Operasyonlar kapsamında 3 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.