Polonya'daki seçimlerde Komorowski önde

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kullanılan oyların yüzde 80'i sayıldı. Buna göre, Komorowski oyların yüzde 51'ini, Kaçinski ise yüzde 48'ini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VARŞOVA- Polonya'da pazar günü yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda kullanılan oyların yüzde 80'i sayıldı. Adaylardan Bronislaw Komorowski sayılan oyların yüzde 51,3'ünü, diğer aday Jaroslaw Kaçinski ise yüzde 48,7'sini aldı.

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaçinski'nin Nisan ayında, II. Dünya Savaşı'nda Rusya'da katledilen 22 bin Polonez aydını anmak için Katin ormanına giderken Smolensk kenti yakınlarında meydana gelen uçak kazasında ölmesi üzerine sonbaharda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşık 4 ay erkene alındı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 20 Haziranda yapılan ilk turu cumhurbaşkanlığını vekaleten yürüten ve iktidardaki Yurttaş Platformunun adayı Komorowski yüzde 41,54'le ilk sırada, Lech Kaçinski'nin ikiz kardeşi ve muhalefetteki Hukuk ve Adalet Partisinin adayı Jaroslaw Kaçinski ise yüzde 36.46'yla ikinci sırada tamamladı.

İkinci turun sandık çıkış anketlerinde iktidar partisi Yurttaş Platformunun adayı Bronislaw Komorowski yüzde 53 oranında oy alırken oyların yüzde 80'i sayıldığında fark çok daha azaldı.

Kaçinski, sandık çıkış anketlerinin açıklanmasından sonra Komorowski'nin kazandığını belirterek, rakibini kutlamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir