POS'tan artık para da çekilebilecek

Visa Electron banka kartlarına yeni özellikler geliyor. Banka kartlarıyla hem alışveriş hem de nakit çekme işleminin birlikte yapılabileceği yeni bir dönem başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm Visa Electron banka kartlarına POS'tan alışveriş ve para çekme özelliği, SMS'le bakiye sorgulama, online alışverişlerde yaygın kabul ve temassız kart özellikleri eklenecek.

Visa Europe, Visa Electron banka kartlarına ilişkin 5 yıllık vizyon ve hedeflerini Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak ile Visa Europe Banka Kartları ve Ön Ödemeli Kartlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Tony Gibbons'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda açıkladı.

Söz konusu vizyon çerçevesinde tüm Visa Electron banka kartlarına üye iş yerlerinde alışverişle birlikte nakit para çekme, SMS ile bakiye sorgulama, sanal iş yeri sayısının artmasıyla e-ticaret ortamında güvenli alışveriş ve temassız özellikleri kazandırılacak.

Toplantıda konuşan Visa Europe Bölge Genel Müdürü Ülman, Avrupa genelinde banka kartlarının alışverişlerde kullanım oranının yüzde 65, Türkiye'de ise yüzde 5 olduğunu belirterek, "Amacımız, Avrupa'daki bazı pazarlarda olduğu gibi Türkiye'de de alışverişlerde banka ve kredi kartı kullanımında bir denge kurmak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 50 milyar liranın ATM'den POS'a yönelebileceğini öngörüyoruz.'' şeklinde konuştu.

En az 10, en fazla 100 lira çekilebilecek

Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak da tüketicilerin yüzde 90'ının POS'tan alışveriş ve para çekme özelliğini olumlu karşıladığını, yüzde 58'inin ise bu hizmeti kullanacağını söylediğini, bu hizmeti kullanacağını belirtenler arasında öne çıkan iki tüketici grubunun yüzde 80 ile öğrenciler, yüzde 65 ile ise banka kartlarını daha önce alışverişlerde kullananlardan oluştuğunu anlattı.

Bu özelliğin, üye iş yerlerine de önemli faydalar sağlayacağını dile getiren Kurak, araştırmaya katılanların yüzde 40'ının bu hizmet sunulduğu takdirde her zaman alışveriş yaptığı marketlere daha sık gideceğini, yüzde 45'inin müşterisi olduğu marketlerden daha çok harcama yapacağını belirttiğini kaydetti.

Minimum 10 liralık bir alışveriş yapıldığında, POS'tan en az 10 lira, en fazla ise 100 lira nakit para çekilebildiğini bildiren Kurak, banka kartıyla POS'tan para çekebilme özelliğinin ilk etapta bazı süpermarketler ve benzin istasyonlarında mümkün olacağını, uygulamanın bu yılın son çeyreğinde devreye gireceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir