”Prim affıyla ilgili çalışma yapmıyoruz”

Bakan Dinçer, "Affa çok güzel bakmıyoruz. İleride şartlar değişirse o zaman tartışılabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Sosyal Güvenlik Kurumu olarak prim affıyla ilgili çalışma yapmıyoruz, böyle bir niyetimiz de yok" dedi.

Dinçer, Bartın Valisi İsa Küçük ile makamında görüştü, ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "sigorta prim affına yönelik çalışmanız var mı" sorusu üzerine Bakan Dinçer, şunları kaydetti:

"Sosyal Güvenlik Kurumu olarak prim affıyla ilgili çalışma yapmıyoruz, böyle bir niyetimiz de yok. Bunu niçin yapmıyoruz, açıkça söylemekte yarar görüyorum. Şu ana kadar yaptığımız incelemelerde her şeyden önce primini devamlı yatıran insanların, işverenlerin, sigortalıların sayısı, neredeyse yüzde 85'e tekabül ediyor. Geri kalan yüzde 15 için af çıkarmak yüzde 85'lik kesime haksızlık gibi görülebilir. İkincisi ise bu zamana kadar yapılan bütün aflar ve yeniden yapılandırma çalışmalarında istenilen sonuca ulaşılamamış. Kurum tarihinde takriben 15'e yakın yapılandırma olmuş. Bunların hiçbirinde beklenen amaca ulaşamamışız. Belli ki istenilen sonucu alamıyoruz. Doğrusu bunun için affa çok güzel bakmıyoruz. İleride şartlar değişirse o zaman tartışılabilir."

Bu konularda ilginizi çekebilir