Proaktif politikaları doğru buluyoruz

TBB Başkanı Aydın, "Gerek Merkez Bankası'nın, gerekse BDDK'nın aldığı bütün kararları can kulağıyla dinleyip gereklerini yapıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Biz genelde ekonomi yönetimi, alt kıvrımlarla Merkez Bankası ve BDDK'nın proaktif politikalarını önemsiyoruz, doğru buluyoruz. Kulaklarımız onlarda, onların her açıklamasını ciddiye alıp, onun gereklerini kendi bankalarımızda uyguluyoruz" dedi.

Aydın, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ile Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü tarafından düzenlenen "Yükselen Ekonomilerde Finansman: Fırsatlar, Sorunlar, Çözümler" başlıklı uluslararası finans sempozyumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'in önceki gün bankalara yönelik uyarılarına ilişkin sorular üzerine Aydın, şunları kaydetti:

"Çok makro bir şey söyleyeyim; biz genelde ekonomi yönetimi, alt kıvrımlarla Merkez Bankası ve BDDK'nın proaktif politikalarını önemsiyoruz, doğru buluyoruz. Kulaklarımız onlarda, onların her açıklamasını ciddiye alıp onun gereklerini kendi bankalarımızda uyguluyoruz. Yani ekonomi yönetiminin genel aldığı bütün kararları olumlu buluyoruz.

Gerek Merkez Bankası'nın, gerekse BDDK'nın aldığı bütün kararları can kulağıyla dinleyip gereklerini yapıyoruz. Bu da Türk mali sektörünün gücünü, duruşunu gösteriyor. Krizi son derece olumlu yönettik. Duruşumuz sağlam, iyi durumdayız, böyle devam edeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir