Prof. Dr. Karpat'ın yeni kitabı "Kısa Türkiye Tarihi"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Karpat'ın yeni kitabı "Kısa Türkiye Tarihi" okuyucularla buluştu.
Prof. Dr. Kemal Karpat, 1800'li yıllardan günümüz Türkiye'sine uzanan süreçte yaşanan önemli siyasi gelişmeleri ele alacağı konuşması ile 12 Aralık Çarşamba günü ŞEHİR'lilerle buluşuyor.

kemalkarpat.jpg
İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi, tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat, değişen dünyayla birlikte 19. yüzyılda Osmanlı Devleti'nde başlayan "modernleşme" hareketinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna, Cumhuriyet'in ilk yüzyılına ve 2012'ye kadar uzanan hikâyesini "Kısa Türkiye Tarihi" kitabında topladı.
Tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat, "Kısa Türkiye Tarihi" başlıklı konferansı ile  modernleşmenin ve demokratikleşmenin serüveniyle birlikte Tek Parti döneminin ardından gelen Çok Partili Hayata Geçiş sürecinde ortaya çıkan muhalefet partileri, yeni anayasalar ve seçimlerle örülü bir Türk demokrasi tarihi ve iki askerî darbe, üç muhtıra, yedi darbe girişiminden oluşan süreçleri ele alacak.