Prof. Dr. Tunçbay vefat etti

Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Tunçbay, beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı kurucularından, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erdem Tunçbay, geçirdiği beyin kanaması sonucu 80 yaşında vefat etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor, Prof. Dr. Tunçbay'ın 7 Kasım Pazar günü beyin kanaması geçirdiğini ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındığını ancak bugün hayatını kaybettiğini söyledi.

Prof. Dr. Tunçbay'ın, çalışmalarından dolayı "hocaların hocası" lakabını aldığını kaydeden Bor, "Kaybına çok üzüldük. Fakülteye kimlik veren bir isimdi. Emekli olduktan sonra da fakülteye hizmetlerde bulundu. Emekli olduktan sonra kuruculuğunu yaptığı Beyin Omurilik Sinir Hastalıkları Vakfı'nı kurdu. Vakıf, her yıl tıp öğrencilerine burs veriyor" dedi.

Prof. Dr. Tunçbay için 22 Kasım Pazartesi günü önce Beyin Cerrahisi Kliniği'nde tören düzenlenecek. Tunçbay, aynı gün öğle namazından sonra Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Foça'da toprağa verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir