PSA Grubu satış rekoru kırdı

Grubun 2010 yılında dünya satışları yüzde 13 artarak 3.6 milyon adede çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - PSA Grubu, 2010 yılında dünyada araç ve CKD (Completely Knocked Down - montajlanmamış parça) satışlarını yüzde 13 artışla 3 milyon 602 bin adede çıkararak satış rekoru kırdı.

Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'da grubun pazar payının yüzde 13,8'den yüzde 14,2'ye yükseldiği, 2009 yılında yüzde 34 olan Avrupa dışı satışların payının büyük oranda artarak yüzde 39'a ulaştığı kaydedildi.

Grubun üst gam stratejisinin başarılı olduğu ifade edilen açıklamada, 2010'da, PSA Grubu tarafından termik motorlarda gerçekleştirilen teknolojik geliştirmelerin 2009'da 135,4 g/km olan ortalama CO2 emisyonlarının 132,4 g/km düzeyine düşürülmesini sağladığı belirtildi.

Geçen yıl tüm dünyada 3 milyon 602 bin montajı yapılmış araç ve CKD satan PSA Grubu'nun satışlarının yüzde 13 arttığı belirtilen açıklamada, Peugeot'un dünyada "birinci Fransız otomobil markası" unvanını sürdürdüğü, Peugeot ve Citroen'in Avrupa'daki markalar sıralamasında yükselerek sırasıyla 4. ve 6.'lığa yükseldiği bildirildi.

2011 beklentilerine de yer verilen açıklamada, Avrupa'da otomobil pazarının bu yıl istikrar kazanmasının beklendiği, grup markalarının yeni ürün tanıtımlarıyla dinamiklerini sürdüreceği kaydedilerek, şöyle denildi:

"Latin Amerika'da 2010'daki ertelenen talebin satışa dönüşmesi sonrasında pazarın sağlam ama daha ılımlı bir büyüme sergilemesi bekleniyor. Çin'de pazardaki dinamizm, geçtiğimiz günlerde Pekin Belediyesi tarafından satışların kısıtlanacağının açıklanmasına rağmen yüksek düzeyde devam edecektir. Pazarın iki basamaklı büyüme hızını koruması bekleniyor. Rusya'da hurda teşvik sistemi ve ekonominin genel olarak toparlanması ve arka planda yükselen hammadde fiyatları, pazardaki büyüme sürecinin devam edeceğinin ve kriz öncesindeki dinamiklere geri dönüşün öngörülmesini sağlıyor. Bu büyüme bölgelerinde pazar paylarının artışı ile büyüyen pazarların ortak etkisi, PSA Grubu'nun 2015'te satışlarının yüzde 50'sini Avrupa dışında gerçekleştirme hedefine doğru ilerlemesini sağlayacaktır."

Markalar Direktörü Jean-Marc Gales, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Grubun 200. yılında kırılan satış rekorunun yanı sıra, iki nedenle memnun olmamız gerektiğine inanıyorum. Öncelikle, uluslararası pazarlarda büyümemiz; satışlarımızın büyük bir kısmı artık Avrupa dışında gerçekleşiyor. Ardından satışlarımızın kalitesi geliyor; ürün kalitesi, tasarım, çevre performansları ve mükemmel hizmet kalitesi ile desteklenen yeni modeller sayesinde lüks sınıfta ve filo satışlarında hızla ilerliyoruz. Avrupa'da hurda teşviklerinin sona ermesine rağmen tüm bu üstünlüklerimiz 2011 yılına güvenle girmemizi sağlıyor" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir